Procurorii DNA şi ai Parchetului General au cerut pedepse maxime pentru fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu-Piedone, precum şi pentru alte persoane judecate în dosarul “Colectiv”: funcţionari din primărie, patronii clubului Colectiv, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii, scrie Epochtimes-romania.com.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Bucureşti a început, vineri, dezbaterile finale din dosarul “Colectiv”, iar procurorii au cerut pentru acuzaţi pedepse “orientate spre maximum prevăzut de lege” şi cu executare.

Judecătorii au programat ca aceste dezbateri să aibă loc pe 17, 21 şi 22 decembrie.

Acest lucru ar însemna că, în cazul celor cărora li se impută abuz în serviciu, pedeapsa ar putea ajunge până la 7 ani de închisoare, iar pentru cei cu ucidere din culpă tot până la 7 ani, conform G4Media.ro.

De asemenea, procurorul Parchetului General a declarat în faţa judecătorilor că şi după tragedia din Colectiv mulţi agenţi refuză să îşi ia autorizaţii pentru incendiu, doar afişează pe geam că nu au, dar anunţul nu îi exonerează de răspundere penală.

“Riscurile sunt şi mai mari. (…) Pot avea impresia că nu răspund penal pentru că victimele îşi asumă să ardă de vii când intră într-o locaţie fără aviz. (…) Chiar dacă societatea e marcată de tragedia din Colectiv, aceasta se poate întâmpla din nou oricând”, a adăugat anchetatorul.

Şi procurorul DNA a cerut Curţii de Apel Bucureşti aplicarea de pedepse maxime şi cu executare, considerând că este “inexplicabilă atitudinea blândă a instanţei de fond”.

Procesul se află în faza de apel, după ce, pe 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Reamintim că, în primă fază, Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Totodată, cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.