Edilul comunei comunei Beleţi-Negreşti urmează să se prezinte în fața magistraților vineri, 17 decembrie, cu propunere de măsuri preventive, el fiind reținut joi seara de polițiști pentru distrugere, scrie Ziare.com.

El a recunoscut că a dat foc instrituției pe care o conduce. Motivul? Era supărat că nimeni nu îl asculta. După incendiu, a mers la două mănăstiri, pentru a-şi cere iertare pentru faptele comise.

Marin Mihai s-a plâns anchetatorilor că nu reușea să își facă treaba din cauză că nu îl ascultau subordonații. Așa ar fi ajuns ca, într-un moment de furie, să plănuiască totul. Pentru incendiu a folosit motorina depozitată pentru deszăpezire. Apoi a dispărut fără urmă.

Căutat de polițiști, edilul s-a recules la Mănăstirea Lainici și la mormântul lui Arsenie Boca, conform observatornews.ro.

Primarul a rămas o noapte în arest

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările în dosarul penal întocmit în urma incendiului petrecut în noaptea de 12 spre 13 decembrie, la Primăria Beleţi-Negreşti.

Joi seara, poliţiştii de investigaţii criminale au pus în executare un mandat de aducere a primarului Mihai Marin (53 de ani) bănuit de săvârşirea faptelor, care a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, conform art. 256, alin. 4 şi 259 din Codul Penal”, precizează IPJ Argeş pentru Adevarul.ro.

După administrarea probatoriului, în cursul serii, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Pompierii fac cercetări

Potrivit pompierilor, cauza probabilă de izbucnire a incendiului din noaptea de 12 spre 13 decembrie este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru generarea focului.

Flăcările au mistuit clădirea instituţiei, dar şi arhiva aflată într-o clădire alăturată, în care se aflau documentele contabile ale administraţiei.

Primăria Beleţi-Negreşti a făcut, în perioada 2-10 decembrie 2021, obiectul unui control al Instituţiei Prefectului – Argeş. Raportul de control nu este finalizat, dar inspectorii spun că în cadrul instituţiei au fost constatate unele probleme „nu foarte grave”, dar şi existenţa unor tensiuni între edil şi secretara Primăriei.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.