Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe patronul Antenelor, Dan Voiculescu, a criticat dur, într-un interviu acordat Epochtimes-romania.com, excluderea din magistratură a colegului său de breaslă Cristi Danileţ şi sancţionarea altor cinci magistraţi din Constanţa, opinând că se deschide poarta infractorilor să încerce să se răzbune pe judecători.

Camelia Bogdan a fost ea însăşi exclusă de două ori din magistratură după ce a intrat în război total cu Dan Voiculescu, pe care l-a trimis 10 ani la puşcărie pentru corupţie, dispunând recuperarea uriaşului prejudiciu de zeci de milioane de euro din dosarul ICA.

„La cei din Constanţa e situaţia tragică, au în portofoliu dosare foarte grele… Sunt decizii discreţionare ale CSM. În ceea ce îl priveşte pe Cristi Danileţ, se strâng semnături în sistem pentru abrogarea textului ce prevede ca abatere disciplinară manifestări ce aduc atingere profesiei de judecător, un text care, fără îndoială, lasă deschisă calea arbitrariului.

Iar în ceea ce îi priveşte pe colegii de la Constanţa, care au avut de soluţionat dosare extrem de importante în materia combaterii corupţiei şi criminalităţii organizate, faptul că şi-au exercitat anumite prerogative pentru salvgardarea principiului continuităţii, asigurându-se că Justiţia se înfăptuieşte în timp real de către judecătorii care au administrat probe, sancţiunea este lipsită, de asemenea, de fundament legal deoarece lipseşte orice dovadă a vinovăţiei”, a declarat Camelia Bogdan.

Camelia Bogdan, despre scopul din spatele acestor sancţiuni

„Justiţia din România este de mult acaparată politic, dovadă că în fruntea Inspecţiei Judiciare continuă să se afle ‘distinsul’ Lucian Netejoru, numit politic de un ministru care nu şi-a declarat apartenenţa la masonerie deşi avea obligaţia să facă acest lucru. Aceasta deschide poarta infractorilor să încerce să se răzbune pe judecători”, a acuzat Camelia Bogdan.

Întrebată cum a fost primită, după informaţiile sale, vestea sancţionării celor şase magistraţi (cei cinci din Constanţa plus Danileţ) în mediul magistraţilor, Camelia Bogdan a răspuns: „Eu am păstrat legătura cu colegii mei şi îmi spun că situaţia este foarte gravă în România, se încearcă să se inoculeze frica, şi independenţa Justiţiei este grav afectată prin măsurile de represalii ale Inspecţiei Judiciare şi ale Secţiei de Judecători din CSM”.

Judecătoarea a mai subliniat că şi acţiunile împotriva sa continuă, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti figurând o cerere de redeschidere formulată de Dan Voiculescu a unei acţiuni disciplinare contra ei şi a unui coleg, deşi termenul de doi ani prevăzut de lege a fost depăşit.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...