Directorul general Metrorex, Stefan Paraschiv care demolat buticurile de la metrou va fi revocat astăzi din funcţie, decizia fiind consemnată pe ordinea de zi a convocatorului Consiliului de Administraţie.

,,Revocarea din funcția de director general provizoriu a dlui Ștefan Paraschiv, alegerea unui nou director general provizoriu, pentru un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii până la maximum 6 luni, aprobarea Contractului de mandat de director general provizoriu al Metrorex SA, în conformitate cu prevederile art 64 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin legea 111/2016, precum și mandatarea președintelui Consiliului de Administrație pentru semnarea contractului de mandat”, se precizează la punctul 5 al ordinii de zi a ședinței CA.” potrivit publicaţiei Club Feroviar.

Ştefan Paraschiv, fost preşedinte CA la Romaero Băneasa, a fost pus şef Metrorex în martie 2021, în mandatul fostului ministru al Transporturilor Cătălin Drulă şi s-a remarcat prin conflictul cu sindicatul lui Ion Rădoi (USLM) atât în privinţa buticurilor construite fără autorizaţie ISU cât şi pentru anularea majorării salariilor cu 18 %, creştere salarială acordată ilegal în toamna anului 2020 cu ,,măsluirea” datelor financiare ale Companiei.

Scandalul închirierii spaţiilor comerciale, o afacere din care Sindicatul Sindomed de la metrou câştiga mai mult decât Ministerul Transporturilor, proprietarul domeniului public din subteran, a dus la oprirea circulaţiei metroului, în plină pandemie, un protest ,,spontan” pe care sindicaliştii lui Ion Rădoi l-au motivat prin intenţia lui Paraschiv de revenire la vechile salarii, încasările din vânzarea cartelelor fiind mult reduse iar bugetul neavând cum să acopere ,,gaura” cu cheltuielile de personal majorate.

Demolarea tarabelor de la metrou a început în aprilie şi s-a făcut cu echipele ADP de la primăriile de sector (cu excepţia Primăriei Sectorului 3 care nu şi-a dat aprobarea). Consiliul de Administraţie de la Metrorex este format din : Mihai, preşedinte CA, director general Telecomunicaţii CFR, Geanina Suditu ( specialist infrastructură transport, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, TPBI), Liviu Băilişteanu (Ministerul Dezvoltării) Mariana Petre (economist, fost director comercial Metrorex), Daniela Tisu, referent de specialitate Compania Aeroporturi Bucureşti.

Doar doi directori generali de mari companii din subordinea Ministerului Transporturilor, numiţi în mandatele foştilor miniştri Lucian Bode şi Cătălin Drulă, (încă) mai rezistă în funcţie. Este vorba despre Ioan Pintea, şeful CFR Infrastructură, numit la conducerea CFR Infrastructură în ianuarie 2020 (mandatul Lucian Bode) şi Cătălin Prunariu pus la manşa Tarom în iunie 2021 ( mandatul lui Cătălin Drulă).

Noul director general interimar al Metrorex este Laurenţiu Truşcă, specializat în afaceri cu petrol, director comercial la o companie de profil. Ştefan Paraschiv a fost revocat din funcţie

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.