Dacă v-ați întrebat vreodată ce îl mână în luptă pe sinistrul personaj pesedist Iordache de susține cu atâta patimă amnistia și grațierea, ar trebui să știți că finul individului are o condamnare de 8 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 4,5 milioane euro. Norocul lui că beleaua de acasă a coincis cu belelele lui Liviu Dragnea, un alt condamnat și infractor de drept comun.

Jurnaliștii de la Realitatea TV dezvăluie că unul dintre motivele pentru care Florin Iordache a dat Ordonanţa 13, atunci când era ministrul al Justiţiei, este că printre beneficiarii măsurilor se numără şi finul său, Henri Saouma, zi Rico, om de afaceri de origine Libaneză. Rico este condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare cu executare pentru devalizarea societăţii Zahărul Corabia.

Libanezul şi-a dezvoltat un imperiu financiar în Caracal, cu susţinerea şi sub oblăduirea directă a deputatului Iordache, Saouma şi alţi oameni de afaceri din Orientul Apropiat mutându-şi afacerile în Olt, odată cu intrarea fostului ministrul al Justiţiei în Parlament.

Rico şi ceilalţi inculpaţi din Dosarul „Zahărul“ Corabia au fost găsiţi vinovaţi că au înfiinţat 24 de societăţi comerciale prin intermediul cărora au derulat activităţi comerciale ilicite, folosindu-se de faptul că achiziţiile intracomunitare sunt scutite de plata TVA.

Gruparea a fost destructurată, pe 5 noiembrie 2012, când poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.

Citește și ”Iordache nu ştie semnificaţia gestului, dar a presupus că e ceva rău, că asta îi arată toată lumea

Gruparea a fost găsită vinovată pentru crearea unui prejudiciu total, cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat, de 4,5 milioane de euro.

Magistraţii Tribunalului Dolj au dispus pedepse de închisoare cu executare care, însumate, depăşesc 120 de ani. Cinci dintre inculpaţi au fost condamnaţi la 10 ani de închisoare cu executare: Felician Popa, Andrei Dumitru, Ana Popa, Adrian Popa, Ion Laurenţiu Chiriac.

Pedepse de şapte ani au primit următorii: Costinel Carşin, Costinel Moandă, Silviu Moandă, Ion Marius Voiculescu, Gabriela Duinea, Iulian Cezar Jipescu.

La şase ani de închisoare au fost condamnaţi următorii: Daniela Popescu, Rabie Abdalla. Câte cinci ani de închisoare au primit Alexandru Adelin Maria şi Dumitru Cristian Udrescu.

Henri Saouma, zis Rico, a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare, dar şi la pedeapsa complementară constând în decăderea din dreptul de a fi administrator al unei societăţi comerciale, pe o perioadă de cinci ani. Noroc însă că nașul lui este parlamentar PSD și dă legi ca să îl scape de închisoare și să rămână și cu banii furați statului român.

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.