Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, sustine ca va chema in instanta autoritatile nationale si judetene daca vor interzice pelerinajele la Manastirea Sfantul Andrei din judetul Constanta la sfarsitul acestei luni, scrie Ziare.com.

Care dintre partide credeți că are cea mai bună listă de candidați pentru alegerile Parlamentare din 6 Decembrie?

  • USR - PLUS (38%, 8.527 Votes)
  • PNL (28%, 6.273 Votes)
  • AUR (22%, 4.948 Votes)
  • PMP (4%, 944 Votes)
  • PSD (4%, 920 Votes)
  • Alt partid (2%, 419 Votes)
  • PRO România - ALDE (1%, 258 Votes)

Total Voters: 22.289

Loading ... Loading ...

„Cum sa nu ajung eu la pestera in ziua Sfantului Andrei. Este imposibil! Si cum sa nu ajunga constantenii acolo? Dar, eu cred ca pot sa ajunga toti romanii”, a anuntat IPS Teodosie la postul de radio al arhiepiscopiei, potrivit Dobrogea Live, citat de News Maker.

El sustine ca nu exista niciun motiv pentru care sa fie interzise evenimentele religioase de la lacasul de cult cu ocazia sarbatorii Sf. Apostol Andrei. Ierarhul ameninta in prima faza ca, daca pelerinajul va fi interzis, va cauta niste avocati foarte seriosi pentru a ataca in instanta decizia.

„Eu voi incepe demersurile, imi caut niste avocati foarte seriosi, pentru ca, nu putem sa fim impiedicati sa mergem la vatra noastra parinteasca, la originea noastra spirituala. Vom tine toate regulile, este un loc atat de larg acolo”, precizat IPS Teodosie.

Ulterior, revine si considera ca e mai bine ca sa nu mai astepte o decizie a autoritatilor si sa obtina singur o decizie in instanta, favorabila organizarii pelerinajului: „Trebuie sa avem chiar o sentinta in sensul acesta si vom face o interventie. (…) voi cauta cei mai iscusiti juristi, care deja m-au contactat”, a adaugat IPS Teodosie.

El mai sustine ca este imposibil sa nu ajunga la pestera in ziua Sfantului Andrei si ca este o sarbatoare nationala, care a fost pusa in calendar alaturi de 1 decembrie.

„Cum sa nu ajung eu la pestera in ziua Sfantului Andrei. Este imposibil! Si cum sa nu ajunga constantenii acolo? Dar, eu cred ca pot sa ajunga toti romanii. Este adevarat Apostolul tuturor romanilor. Aici nu este o sarbatoare locala, este o sarbatoare nationala, si chiar a fost pusa in calendar ca sarbatoare nationala, sarbatoarea Sfantului Andrei, alaturi de 1 decembrie, de asemenea sarbatoare nationala, care tine de unirea tuturor romanilor intr-o singura tara”, a mai declarat arhiepiscopul Tomisului.

Acesta a adaugat ca nu se multumeste cu „restrictii care nu au nicio logica si care restrang drepturile noastre de inchinatori”.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Descrețește-ți fruntea:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here