Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretarul de stat in MAI Raed Arafat, a afirmat, sambata, ca „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformeaza si incurajeaza oamenii sa nu se vaccineze, scrie Aktual24.ro.

El a fost prezent la Centrul National de Coordonare si Conducere a Interventiei de la Ciolpani, unde a ajuns sambata ajutorul oferit de Danemarca, prin Mecanismul European de Protectie Civila, constand in 15 ventilatoare si 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor COVID.

„Trebuie oprit microfonul tuturor care vin si dezinformeaza si spun oamenilor sa nu se vaccineze, pur si simplu. Si i-as lasa pe oamenii care se pricep la acest domeniu sa explice de ce trebuie sa se vaccineze. Am trecut printr-o perioada grea, printr-o perioada de dezinformari, de toate posibilitatile prin care sa convingem oamenii sa nu respecte, sa nu aiba incredere in ce spun autoritatile”, a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

In opinia sa, „suntem la momentul in care sa facem asa”.

„Macar doua – trei luni, dupa care putem sa continuam cum vrem, dar in acest moment trebuie oprit microfonul, cel putin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook si YouTube o sa permita sa faca ce vor acolo, dar macar la dezbateri sa ne indreptam catre a sfatui populatia corect, pe linie sanitara, cu sfaturile care sunt bazate stiintific si sa explicam de ce este mai bine sa te vaccinezi decat sa ramai nevaccinat si ce poate sa se intample cu tine si cu familia daca ramai nevaccinat”, a detaliat seful DSU.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.