Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, atrage atentia asura modului in care Romania a intrat in lupta cu coronavirusul, reamintind ca Fondul de urgenta al Guvernului era zero. „Sa lasi Fondul de urgenta gol, si spun asta indiferent de ce guvern vorbim, mi se pare o chestiune aproape legata de infractionalitate. Nu se poate!”, spune Diaconescu.

„Am fost si eu in vreo trei guverne si va spun un lucru – niciodata Fondul de urgente nu era cheltuit prin decizii guvernamentale decat pe urgente, inundatii, catastrofe, crize teroriste, tin minte ca dupa atentatele din Spania s-au aprobat fonduri de urgenta pentru repatrierea romanilor afectati.

Deci sa lasi Fondul de urgenta gol, si spun asta indiferent de ce guvern vorbim, mi se pare o chestiune aproape legata de infractionalitate. Nu se poate! Exista o Lege a raspunderii ministeriale, care are niste prevederi”, a declarat Cristian Diaconescu pentru Lumea Libera.

El a scos in evidenta si lipsa spitalelor regionale, promise de PSD.

„Intr-un moment in care s-au inchis frontierele Europei, si in exterior, si in interior, oamenii s-au inchis in casa, Romania avea in afara frontierelor sale cateva milioane de oameni. Marea lor majoritatea dorind sa se intoarca acasa.

Cea mai mare parte nu au facut-o, intelegand pericolul, si TOT RESPECTUL (accentueaza) in fata acestor oameni! Pentru ca a fi despartit de familie, intr-o astfel de perioada, mi se pare un lucru mult mai complicat. Nu se putea realiza planul de masuri anti-pandemie daca romanii nu ar fi inteles si ar fi ramas in tarile lor de adoptie, niciun guvern din lumea asta nu putea face fata unui val atat de mare de oameni.

Cea mai mare parte nu au facut-o, intelegand pericolul, si TOT RESPECTUL (accentueaza) in fata acestor oameni! Pentru ca a fi despartit de familie, intr-o astfel de perioada, mi se pare un lucru mult mai complicat. Nu se putea realiza planul de masuri anti-pandemie daca romanii nu ar fi inteles si ar fi ramas in tarile lor de adoptie, niciun guvern din lumea asta nu putea face fata unui val atat de mare de oameni.

Proportional, la numarul de cetateni, cineva din Germania imi spunea: ce s-ar fi intamplat daca Germania, tara performanta in lupta anti-pandemie, s-ar fi confruntat in doar cateva zile cu o solicitare de intrare in tara a cetatenilor germani de un milion de jumatate de oameni – numar ce ar fi fost mai mare proportional cu populatia in raport cu Romania – cum ar fi reusit Germania sa gestioneze o astfel de criza?

Mai departe, raspunsul sanitar: am avut politicieni si partide politice care ne-au promis OPT spitale regionale. Hai sa ne imaginam ce-ar fi insemnat sa avem nu opt, ci patru sau cinci, astazi operationale in Romania. Deci din acest punct de vedere, iata cum trebuie sa fie calibrata reactia populatiei! Ca nu tot ce ne arata la Tv si ne minte frumos se intampla in realitate, ci se pierde intr-o retorica fara niciun rezultat practic.

Inca o data: cat ne-ar fi ajutat azi, cati oameni ar fi supravietuit sau nu ar fi trecut prin chinurile tratamentelor anti-virus daca am fi avut suficiente institutii spitalicesti? Nu fac politica, dar vorbesc de o realitate de fapt”, a mai spus Diaconescu.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

8 COMENTARII

 1. GANDIRE SI IDEI DE ZABAUC. DE PE MARGINE POTI SPUNE ORICE. EL CE REALIZARI ARE, CONCRET, DIN PERIOADA CAT A FOST IN FUNCTII PUBLICE ? DE CRITICAT E CEL MAI USOR LUCRU, DE FACUT CEVA E GREU. EL CU BASESCU, DOUA LICHELE POLITICE TRAG CU ACUZE DIN TOATE POZITIILE IN TOTI CEILALTI CARE DE BINE DE RAU MAI FAC CATE CEVA, NU HIBERNEAZA CA EI. CIOCU MIC DOMNULE DIACONESCU !

  • Mai Moromete
   Parca Moromete cel adevărat era mult mai înțelept!Tu nu îți spui părerea in legătura cu ce spune Diaconescu și dacă e adevărat ci răspunzi ca orice pesedist prin acuzații nefondate!Ciuma roșie este cu adevărat o pacoste pt.Romania!

  • Pentru Morometele din literatura tot respectul, pentru cine se ascunde sub pseudonim….un veto categoric! Postacii sa-si responsabilizeze identitatea!

 2. Si totusi au gasit 300 milioane de euro in fondul de rezerva pe care i-au dat fratilor Micula drept despagubiri in urma unui proces. Era asa greu sa verificati ce spune Diaconescu sau publicati intentionat informatii false in scop de propaganda?

  • Miruna Silva
   Ii acuzi pe altii ca nu au verificat dacă fondul de rezerva era gol sau nu iar tu te folosești de o minciuna grosolana tipica psd.Cum poți spune asemenea aberație ca s-au găsit in fondul de rezerva atâția bani și culmea minciunii ca aceștia ar fi fost dați fraților Micula!

 3. Pana la urma se vor gasi niste procurori,care sa-i intrebe de sanatate pe interlopii din psd,care au devalizat finantele tarii,fiindca este vorba de miliarde de euro care au disparut fara acte doveditoare si din cate am inteles Citu a sesizat organele competente!!

 4. Felicitări domnule Cristian Diaconescu sunt sătulă de mizeriile, diletantilor de PSDISTI, care au distrus România, cine si de unde ii finanțează pe cei de la țară ca să manevreze prin șantaj să îi voteze a făcut pensii speciale pentru cei din justiție, ca ei sa facă ce vor. Trebuie făcut ceva sa scăpăm de ciuma roșie. Mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here