Sefa Directiei de Sanatate Publica (DSP), Sorina Hontaru, a fost inlocuita din functie joi, in locul ei fiind numit un medic militar, anunță Aktual24.ro.

Potrivit prefectului Emanuel Soare, conducerea DSP Arges a fost preluata de doctorul Alexandru Guita, fost comandant al Spitalului Militar Pitesti.

Tot joi a fost luata decizia de inlocuire a directorului medical al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Pitesti, Teodor Catalin Teodorescu, cu Gheorghe Fratoaica, dupa ce un medic chirurg care a mers la serviciu, desi avea simptome de COVID-19, a fost depistat pozitiv.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Dan Manu (PSD), considera ca inlocuirea din functie a Sorinei Hontaru, care conducea DSP Arges din anul 2014, a fost decisa din ratiuni politice.

„Decizia de schimbare, in opinia mea, este eminamente politica. Ce i se poate reprosa dnei. dr. Hontaru? (…) Unde a gresit dna. dr. Hontaru? Cumva ca nu este membru PNL? Probabil. (…) Sunt curios cand isi aminteste dl. prefect sa convoace CJSU, pentru ca hotararile trebuie luate in forul statutar in aceasta perioada si nicidecum de unul singur sau de cativa. Ii reamintesc faptul ca sunt vicepresedinte al CJSU si citesc din presa hotararile luate”, a scris Manu pe Facebook, citat de Agerpres.

In opinia sa, nici numirea noului director medical de la SJU Pitesti nu este una potrivita in acest moment.

„Imi poate spune dl. prefect de ce noul director medical, pus astazi in functie, este in izolare? Cumva ca este posibil contaminat de un pacient? Raspunsul este categoric: Da”, se mai arata in postarea presedintelui CJ Arges, care este de profesie medic.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.