Diamantele care valorează două milioane de euro și pe care DNA le-a sechestrat în dosarul de mare corupție al ex-primarului Sectorului 1, Daniel Tudorache, nu revin la acesta, pentru că judecătorii ICCJ au respins, marți, ultima sa plângere împotriva prelungii măsurii controlului judiciar pe cauțiune, scrie Newsmaker.ro.

Astfel, ex-primarul va petrece aceste sărbători de iarnă fără un milion de lei, cât este cauțiunea în cazul său, soția sa fără 200.000 de lei, cât este cauțiunea în cazul acesteia, dar și fără nestematele care valorează milioane de euro.

Surse judiciare au informat pentru stiripesurse.ro că dosarul fostului edil se află la final și că se așteaptă soluția procurorului de caz.

Instanța supremă, a analizat, marți, o nouă plângere a soților Adina și Daniel Tudorache, ultimul, fostul edil al Sectorului 1 al Capitalei, împotriva ordonanței magistratului DNA ce a prelungit controlul judiciar pe cauțiune stabilit în cazul acestuia.

Cei doi încearcă, încă de la luarea măsurii de către anchetator, anularea controlului, consecința unei astfel de decizii fiind aceea aceea că diamantele ridicate de către procurorii DNA la percheziții revin la aceștia.

Adina și Daniel Tudorache au încercat în mai multe rânduri, prin plângeri împotriva actelor procurorului de caz, să recupereze nestematele.