Fostul ministru (USR) al Economiei Claudiu Năsui a acuzat joi, pe pagina sa de Facebook, că PNL vrea să distrugă proiectul de exploatare a grafitului din România, scrie Epochtimes-romania.com.

„În mandatul meu am reuşit să punem compania de stat Salrom pe un făgaş către succes. Conducerea a fost numită transparent, exclusiv cu oameni cu CV impecabil, care şi-au demonstrat valoarea în mediul privat. Am dat undă verde procedurilor de listare la bursă a companiei. Şi, cel mai important, am început proiectul pentru exploatarea grafitului în România. Planul era ca în scurtă vreme să ajungem să producem şi grafen în România şi să dezvoltăm o industrie a viitorului. Practic, România ar fi fost pe harta lumii în ceea ce priveşte producţia de baterii. Pregătirea exploatării grafitului a fost câştigată de către Roland Berger, o firmă cu expertiză internaţională şi cu o reputaţie excelentă”, a declarat Năsui.

Potrivit liderului USR, totul era pregătit pentru reuşită.

„Nu putea fi lăsat aşa. În prima zi de mandat interimar, Virgil Popescu a reinstalat în fruntea companiei căpuşele cu carnet de partid care au condus-o şi înainte. Printre ei, şi un multiplu condamnat penal. Am scris despre asta chiar atunci. Membrii PNL, puşi de Virgil Popescu în fruntea companiei, vor acum să oprească exploatarea grafitului. Aşa se întâmplă la stat când contractul de consultanţă nu a fost câştigat de o firmă de partid abonată. Virgil Popescu vrea să ia licenţa de exploatare a grafitului de la Salrom la Nuclearelectrica, o altă companie de stat pe care o controlează el prin Ministerul Energiei”, a acuzat Năsui.

Fostul ministru al Economiei susţine că România ar putea deveni foarte importantă pentru industria bateriilor.

„În mod natural, fără subvenţii şi fără scheme de ajutor de stat plătite tot din banii contribuabililor. De fapt, România ar fi putut fi deja foarte importantă în multe domenii, dacă nu ar fi fost jefuită cu rândul de o clasă politică interesată numai de propriul buzunar. Lucrurile acestea sunt făcute pe repede înainte de membrii PNL puşi în fruntea companiei de stat. M-am asigurat că noul ministru (PSD) ştie ce se întâmplă în companie. Este un proiect în interesul companiei, al românilor şi al industriei din România. Vom vedea dacă va salva exploatarea grafitului sau dacă România ratează încă o oportunitate de dezvoltare din cauza unor politicieni care sacrifică interesul României pentru interesul personal”, a conchis Năsui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.