Victoria istorica a Maiei Sandu impotriva lui Igor Dodon este intampinata cu furie de alegatorii PSD. Numerosi pesedisti comenteaza nervosi pe pagina de Facebook a sefului PSD, Marcel Ciolacu, dupa ce acesta a felicitat-o pe Maia Sandu, scrie Aktual24.ro.

Care dintre partide credeți că are cea mai bună listă de candidați pentru alegerile Parlamentare din 6 Decembrie?

  • USR - PLUS (38%, 8.527 Votes)
  • PNL (28%, 6.273 Votes)
  • AUR (22%, 4.948 Votes)
  • PMP (4%, 944 Votes)
  • PSD (4%, 920 Votes)
  • Alt partid (2%, 419 Votes)
  • PRO România - ALDE (1%, 258 Votes)

Total Voters: 22.289

Loading ... Loading ...

„Salut victoria istorica a Maiei Sandu in alegerile prezidentiale din Republica Moldova! Acest rezultat reprezinta o confirmare a dorintei majoritatii cetatenilor Republicii Moldova, din tara si din diaspora, de apropiere strategica de Europa si de Romania, singura garantie a unui viitor mai bun, mai prosper, lipsit de coruptie si oligarhie”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Insa alegatorii PSD nu sunt de aceeasi parere cu seful PSD. Numerosi pesedisti anunta ca Republica Moldova va deveni „colonie a UE”, repetand astfel mesajele de propaganda ale PSD din perioada alegerilor europarlamentare.

Iata cateva dintre mesajele transmise lui Ciolacu:

USA isi va instala cele mai frumoase rachete la Chisinau!

Hai di capul mau!!! Viitorii culegatori de sparanghel sunt pregatiti!!! Pt. Merkel!!

Am fi avut si noi presedinte o doamna dar nu s-a vrut

A scris istorie, va transforma Moldova in colonie, iar locuitorii sclavi cu acte pe plantatiile vesticilor.

Candidatul Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a castigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, obtinand 57,75% din voturi, fata de 42,25% obtinute de actualul sef al statului, socialistul Igor Dodon, dupa centralizarea tuturor proceselor verbale din toate sectiile de votare.

Comisia Electorala Centrala (CEC) a finalizat, luni dimineata, centralizarea proceselor verbale din toate cele 2.143 de sectii de votare constituite atat pe teritoriul Republicii Moldova, cat si in strainatate, iar datele cumulate indica un succes al Maiei Sandu cu 57,75% din totalul voturilor valabil exprimate.

Potrivit CEC, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale s-au prezentat la urne 1.650.131 alegatori, iar dintre acestia 1.633.625 au avut voturile valabil exprimate.

Maia Sandu a intrunit 943.486 (57,75%) din totalul celor 1.633.625 voturi valabile exprimate, in timp ce contracandidatul sau, Igor Dodon, a inregistrat 690.139 voturi (42,25%).

Datele comunicate de CEC sunt preliminarii, ele urmand a fi validate dupa transmiterea catre autoritatea electorala a buletinelor de vot si a proceselor-verbale in original.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Descrețește-ți fruntea:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here