Jaf de 400 de milioane euro la Unifarm, corupție și servicii secrete. Încrengăturile rețelei ajung la vârful Ministerului Sănătății. Șeful Corpului de Control al MS, Constantin Dina, a angajat-o prin transfer de la Primăria Sector 5 pe Mihaela Vasile, concubina șefului Unifarm, dezvăluie Newsweek.ro.

Care dintre partide credeți că are cea mai bună listă de candidați pentru alegerile Parlamentare din 6 Decembrie?

  • USR - PLUS (38%, 8.527 Votes)
  • PNL (28%, 6.273 Votes)
  • AUR (22%, 4.948 Votes)
  • PMP (4%, 944 Votes)
  • PSD (4%, 920 Votes)
  • Alt partid (2%, 419 Votes)
  • PRO România - ALDE (1%, 258 Votes)

Total Voters: 22.289

Loading ... Loading ...

Adrian Ionel, fostul director al Unifarm, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că a cerut o șpagă de 760.000 de euro.

Curtea de Conturi a concluzionat, la o primă vedere, că prin achizițiile făcute de la intermediari, compania Unifarm a fost păgubită cu 175.274.000 lei. Adică 31 milioane euro. Directorul Departamentului de Achiziții a fost Adrian Vasile, fratele Mihaelei Vasile și „cumnatul” directorului Adrian Ionel.

Mihaela Vasile a fost angajata companiei Craft Buildings Expert, companie care primea indirect fonduri de la Unifarm. Adică, practic, de la Adrian Ionel. În timpul anchetei DNA, Mihaela Vasile a renunțat la funcția de inspector în Corpul de Control al MS. Dar și-a deschis propriile firme care activează în domeniul farmaceutic: Sky Medcare și Sky Pharmacare.

Adrian Ionel îi plătea indirect salariul concubinei saleMihaela Vasile lucra în anul 2017 la firma Craft Buildings Expert, o companie patronată de Răzvan Iorga, prietenul din copilărie al lui Adrian Ionel, șeful companiei Unifarm. Pentru munca prestată, primea un salariu de 12.000 lei, conform declarației sale de avere. Recorder.ro a dezvăluit că Unifarm a acordat contracte către Bemial Com SRL, o firmă de apartament din cartierul Crângași, a cărei activitate se rezuma la câteva tranzacții: primea bani de la Unifarm și transfera mai departe sume aproximativ egale către firma Craft Buildings Expert. Pe scurt, Adrian Ionel îi dădea contracte indirect firmei patronate de prietenul său, care la rândul lui îi plătea salariul concubinei sale.

Dina a aprobat referatul de transferConstantin Dina a a ajuns la șefia Corpului de Control al Ministerului Sănătății pe filieră PSD, dar acum se află în grațiile ministrului Nelu Tătaru. Inițial, a fost detașat de la Direcția de Sănătate Publică la șefia Corpului de Control de ministrul Nicolae Bănicioiu, apoi ministrul Florian Bodog a renunțat la serviciile lui. A fost recuperat în 2018 de ministrul Sorina Pintea, care l-a transferat fără concurs direct pe funcția de director al Corpului de Control.

După ce a preluat conducerea Corpului de Control, spun surse din cadrul MS, lui Dina i s-ar fi cerut de către Adrian Ionel să o angajeze pe Mihaela Vasile în subordinea sa. Dar Dina nu putea să o facă direct de la o firmă privată, motiv pentru care trebuia să organizeze un concurs public pentru ocuparea funcției de inspector asistent. Dar s-a găsit o altă soluție pentru Mihaela Vasile.

În primă fază, femeia a fost angajată de la firma Craft Buildings la Primăria Sector 5, Direcția pentru Evidența Persoanelor, în 2018. Câteva luni mai târziu, la începutul lunii septembrie 2018, Constantin Dina a aprobat un referat al Direcției pe care o conduce prin care se cerea transferul exclusiv al Mihaelei Vasile de la Primăriei Sector 5 la Corpul de Control al MS.

„Referatul de transfer nu se putea face fără acordul domnului Contantin Dina. Oficial, el doar l-a aprobat”, spun surse din Ministerul Sănătății.

Astfel, concubina lui Adrian Ionel de la Unifarm, Mihaela Vasile, a fost transferată la Corpul de Control al MS, direct în subordinea lui Constantin Dina, cu un salariu lunar de 4.710 lei și 700 lei spor pentru condiții vătămătoare. În total, 5.410 lei.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Descrețește-ți fruntea:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here