Reactie extrem de violenta a presedintelui CCR, Valer Dorneanu, joi seara, dupa ce premierul Ludovic Orban l-a catalogat drept „politruc”.

„Am impresia ca dl premier are alt fel de pandemie impotriva mea si a CCR, incita opinia publica impotriva Curtii.

Din pacate am impresia ca scaunul a adaugat acelui cuvant, pandemie, alte boli specifice. Il cunosc de ceva timp si am un pic de fereala sa folosesc cuvantul politruc. Stiu ca are ar studii la TCM Brasov. Nu stiu daca are si alte studii sa ne califice pe noi cum ne califica. Toti suntem profesionisti cu expertiza, nu putem fi catalogati ca politruci.

Imi pare rau ca incita populatia impotriva CCR, parca ea ar fi de vina pentru pandemie. Noroc ca impartim vina cu Avocatul Poporului, Renate Weber.

Noi suntem cea mai importanta institutie care apara statul de drept. (…) In nicio tara din Europa un prim-ministru nu-si permite sa aiba un asemenea limbaj si asemenea atacuri suburbane la adresa Curtii Constitutionale”, a declarat Dorneanu la Antena 3.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi seara, ca „trebuie schimbata componenta CCR” ca urmare a deciziei prin care CCR a decis ca Parlamentul stabileste data alegerilor parlamentare.

”Vreau sa spun cateva cuvinte despre decizia CCR, care mi se pare abracadabranta, care mi se pare o incalcare flagranta a Constitutiei de catre organismul care trebuie sa fie paznicul Constitutiei. Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate asa cu asemenea… Trebuie schimbata componenta CCR, trebuie eliminati politrucii de acolo. Trebuie sa intre numai magistrati cu cariere serioase in spate, nu oameni care au facut politica si care sunt numiti sa raspunda la comenzi politice.

(…) Multe dintre deciziile de acolo vin impotriva intereselor Romaniei.

(…) De ce, ca da ordine Florin Iordache si cu altii catre Dorneanu si cei care au fost numiti politic, care dau pe banda rulanta decizii care nu au legatura cu Constitutia? Majoritatea asta toxica distruge Romania, se comporta ca un inamic intern”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Relaxează-te puțin! Ascultă asta:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here