Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, sâmbătă, că se va întâlni cu președinții curților de apel, urmând a participa în 28 septembrie la adunarea acestora care va avea loc la Suceava. De asemenea, Toader va participa la o dezbatere cu ”toti procurorii cu funcții de conducere, indiferent de nivelul parchetului în care își desfășoară activitatea”, scrie aktual24.ro.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a postat, sâmbătă, pe Facebook un mesaj intitulat ”Din capitolul «Intrevederi cu magistratii»” în care a precizat că a participat în 18 mai 2018 la adunarea anuală a președinților de tribunale, desfășurată la Târgu Jiu.

De asemenea, Toader anunță că se va afla, în 28 septembrie 2018, la Suceava, unde va participa la adunarea președinților curților de apel.

”10 octombrie 2018 – voi participa la dezbaterea cu toți procurorii cu funcții de conducere, indiferent de nivelul parchetului în care își desfășoară activitatea. Organizarea acestei întrevederi, care urmează să aibă loc în București, a fost stabilită în data de 8 august, în cadrul discuțiilor avute cu Augustin Lazăr, Anca Jurma și Felix Banila!”, arată ministrul în mesajul postat pe Facebook.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât, în ședința din 4 septembrie, ”initierea demersurilor în vederea organizării unei întâlniri de lucru a Secției pentru procurori cu ministrul Justiției și procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curțile de apel”.

Judecătorul Cristi Danilet anunță că, duminică, în fața Curții de Apel București va avea loc un amplu protest al magistraților.

„Duminica, de la ora 17.30, reprezentanți ai magistraților din toată țara vor protestă în fața Curții de Apel Bucuresti”, a scris Danilet pe Facebook.

În 30 august, aproape 200 de procurori și judecători au transmis o scrisoare deschisă ministrului Justiției Tudorel Toader prin care și-au exprimat îngrijorarea față de declarațiile sale referitoare la activitatea Ministerului Public.

Ei au susținut că afirmațiile ministrului pot aduce prejudicii societății în plan intern, dar și la nivel internațional și și-au exprimat susținerea față de procurorul general Augustin Lazăr, în contextul declansării procedurii de evaluare a sa.

Reacția magistraților a venit după ce ministrul Justiției a declarat că decizia de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr nu a venit din senin, ci a observat, de-a lungul timpului, că Ministerul Public s-a îndepărtat ”de la rolul constituțional pe care îl are, de la rolul de garantare a drepturilor cetatenilor”.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. mai tudorica fara frica cind o vede se ridica, nu crezi ca normal ar fi ca voi cei care formati JUSTITIA sa va adunati frumos sa ginditi aceste LEGI ALE JUSTITIEI in si pentru folosul cetateanului, lasind la o parte politica de cacat dusa de partide si partidulete ? Nu crezi ca normal ar fi sa nu iti fringi coloana vertebrala atunci cind un sef de partid condamanat in doua instante te cheama la ordine ? Mia tudorica tata, nu esti nici mai frumos nici mai destept decit altii, chiar daca tie iti place sa crezi altfel ! Ba din contra! Esti urit, esti profesor univ. facut pe puncgte de partidul comunsit cu ceva prospaiala de cultura si carte dar nu suficienta incit sa bati la fund o tara întreaga ! Gindestete bine tudorica ce vrei sa fii ? O zi leu sau o viata o biata potaie chiar daca tu crezi ca ai pedigri ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.