Avocatul Poporului, Renate Weber, şi-a publicat pe site-ul instituţiei declaraţia de avere actualizată din care reiese că în 2020 a avut venituri mai mult decât consistente, comparabile cu cei mai înalţi demnitari ai statului, scrie Epochtimes-romania.com.

Conform sursei citate, Weber deţine un apartament în Bucureşti, şi o treime dintr-un alt apartament trecut pe numele mamei sale, precum şi un autovehicul Audi Q3.

În martie anul trecut, Weber a făcut „manual” o donaţie de 100.000 de euro, fără să fie trecut către cine. Dintr-o declaraţie de avere mai veche, reiese că donaţia a fost către fiica sa, Manuela. Totodată, Avocatul Poporului deţine mai multe conturi ce însumează peste 110.000 de euro.

La capitolul venituri, Renate Weber depăşeşte mulţi demnitari români. În 2020, ea a primit o indemnizaţie totală de 153.000 de lei, adică un venit lunar de aproximativ 12.500 de lei, la care se adaugă şi indemnizaţia tranzitorie de la Parlamentul European, în valoare de 23.700 de euro/an pentru perioada ianuarie – iunie 2020. La aceste sume se adaugă şi pensia specială de fost europarlamentar de circa 18.000 de euro pe an.

În 2020, Weber a încasat în plus alţi circa 39.000 de lei de la Casa de Asigurări a Avocaţilor. În consecinţă, în anul 2020, veniturile lunare ale Renatei Weber s-au ridicat la circa 32.700 de lei, respectiv 6.600 de euro.

Mai merită menţionat că, deşi în declaraţia de avere apare clar că primeşte o pensie specială, în timpul audierilor din primăvară atunci când coaliţia de guvernare a încercat să o înlocuiască din funcţie, Renate Weber afirma în faţa parlamentarilor că nu primeşte vreo pensie specială.

„Eu, Renate Weber, nu am contribuit la sistemul de pensii de stat public din România. Eu am fost toată viaţa avocat, am plătit numai la Casa de Pensii a Uniunii Avocaţilor, primesc o pensie din sistemul privat de la casa de pensii de acolo“, susţinea ea.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here