PSD seamănă în aceste zile mai degrabă cu o sectă sinucigașă decât cu un partid politic. Inventarea unui inamic exterior prin care să fie justificate toate ratările liderului și ai celor câțiva care încă îl mai susțin arată gradul de neputință și disperare la care a ajuns Liviu Dragnea.

Șeful social-democraților a înțeles în ultima sa vizită la DNA că nu mai există scăpare, nimeni nu vrea să negocieze cu el. Problema este că Dragnea și PSD nu acceptă doctrinar faptul că legea e mai presus de interesul de grup sau de partid.

Undeva, frustrarea din PSD poate fi înțeleasă, ei spun ceva de genul: „Domnule, noi am câștigat alegerile, iar DNA continuă să ne bage la închisoare”, dar asta e problema partidului. De ce PSD a refuzat cu încăpățânare să se reformeze, de ce liderii care preiau partidul trebuie să jure în fața celorlalți că vor fi protejați în fața eventualelor acuzații de corupție? Așa a făcut Mircea Geoană, așa a făcut Victor Ponta și așa a procedat și Liviu Dragnea.

Cu toate acestea, nu Kovesi a desființat peste 1.000 de fabrici, uzine și combinatenu Kovesi a închis peste 1.000 de școli și grădinițe, nu Kovesi este de vină că nu se construiesc autostrăzi, spitale sau școli, nu Kovesi este de vină că s-au defrișat masiv pădurile, nu Kovesi a eliberat din penitenciare violatori, criminali și alți infractori, nu Kovesi îi jignește pe cetățeni, nu pe Kovesi o numesc infratoare marele ziare din lume, nu Kovesi este autoarea celor mai mari jafuri din România, nu Kovesi face combinații cu banii publici, nu Kovesi a transformat România într-un stat de asistați social și nu Kovesi caută cu orice preț să scape de pușcărie.

Citește și ”Iohannis a decis, joacă la TOTUL sau NIMIC! Haideți să fim alături de președintele României!

Ba mai mult decât atât, mulțumită curajului său și al echipei sale, au reușit într-un singur an (2017) să trimită în judecată 3 miniștri, 1 senator, 5 deputați, 1 președinte Camera Deputaților, 2 secretari de stat, 1 secretar general al unui minister,  1 secretar general adjunct într-un minister, 1 inspector guvernamental, 1 președinte al Autorității Electorale Permanente, 1 consilier al ministrului, 49 primari (12 primari de municipiu, 37 primari de oraș/comună), 9 viceprimari (1 viceprimar de municipiu, 8 viceprimari de oraș/comună), 3 președinți de consilii județene,  6 magistrați (3 judecători, 2 procurori și 1 prim procuror – consilier juridic la data săvârșirii faptei), 14 avocați, 69 polițiști, 3 notari, 1 președinte, 1 director general, 1 director al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, 1 președinte și 2 directori ai Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor, 1 președinte al Colegiului Psihologilor din România, 23 directori de instituții publice,  1 prodecan, 4 cadre didactice universitare, 1 director de liceu, 8 profesori, 1 inspector școlar general, 4 manageri de spital, 2 directori de spital, 2 directori financiar de spital, 1 medic șef, 1 medic legist, 2 medici și 1 asistent medical.

Dintre toți cei enumerați mai sus, 79 au fost condamnați definitiv și s-a recuperat produse infracționale în sumă totală de 924,7 milioane lei. Amintim că toate acestea au fost realizate în decursul anului 2017 și au fost prezentate într-un raport oficial. Raportul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pe anul 2017 se bazează pe date statistice care arată că s-au menținut standardele de eficiență și exigență, atât la urmărire penală, cât și în activitatea desfășurată de procurori în fața instanțelor de judecată.

Investigațiile au vizat cauze complexe privind fapte grave de corupție, dar și alte infracțiuni grave, considerate a fi în strânsă legătură cu corupția ca fenomen complex.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.