Agentul Romaniei la CEDO sustine plangerea depusa de Liviu Dragnea in loc sa apere interesele statului roman. Liviu Dragnea poate scăpa la CEDO și de condamnarea la 2 ani de închisoare cu suspendare din Dosarul Fraude la referendum, după ce premierul Viorica Dăncilă a demis agentul guvernamental care pledase împotriva șefului PSD și a numit un nou agent care a răsturnat practic argumentele de până atunci ale României. Avocatul lui Dragnea, irlandezul Bernard O’Connor, a folosit deja argumentele noului agent al României, Viorel Mocanu, drept o acceptare în fața CEDO a culpei statului român față de Dragnea, pe motiv că nu ar fi avut șansa la un proces corect. 

Dacă ați fi puși în situația de a negocia lucrurile acestea, ce ați alege?

View Results

Loading ... Loading ...

Amintim ca liderul PSD a depus o plangere la CEDO in 2017, prin care incearca sa scape de condamnarea definitiva din dosarul Referendumul (2 ani de inchisoare cu suspendare), care l-a impiedicat sa devina prim-ministru si care s-ar putea comasa cu o eventuala noua condamnare in dosarul „Bombonica”, aflat in fazele finale ale apelului la ICCJ.

HotNews a consultat documentele CEDO si dezvaluie intr-un amplu material publicat joi dimineata ca Viorica Dancila a dat-o afara pe Catrinel Brumar (agentul Romaniei la CEDO pana in februarie 2019) pentru a o inlocui cu Viorel Mocanu, iar acest tanar avocat nu a facut decat sa sustina argumentele lui Dragnea in fata Curtii Europene in detrimentul intereselor Romaniei.

Atunci cand a atacat la CEDO condamnarea sa, Dragnea a avut ca principal argument ca motivarea deciziei din 2016 a completului de 5 judecatori ICCJ, publicata in februarie 2017, nu a fost semnata de doi dintre judecatori: Livia Stanciu si Luminita Zglimbea, care s-au pensionat inainte de redactarea motivarii.

Dragnea invoca drept precedent la CEDO cazul „Cerovsek si Bozicnik v. Slovenia” si solicita sa i se aplice si lui aceeasi solutie, favorabila petentilor. Insa, in cazul din Slovenia, cei doi reclamanti s-au plans ca au fost condamnati de judecatori care nu au participat la proces.

De altfel, Catrinel Brumar a aratat in contraargumentatia depusa la CEDO ca situatia lui Dragnea este complet diferita de cea din Slovenia.

In cazul slovenilor, dosarul in care au fost condamnati a fost pierdut, iar dupa 3 ani a fost reconstituit si motivarea deciziei a fost redactata de judecatori care nu au participat la audieri, numai pe baza dosarului reconstituit, fara nicio implicare a magistratului care facuse audierile.

In schimb, la Dragnea, toate cele 5 femei-judecator au participat la proces si au dat verdictul, semnand si minuta in 2016. Doar pe motivare nu apar doua dintre semnaturile lor.

Observații Caterinel Brumar:

Dupa ce Brumar a fost data afara, noul agent al Romaniei, Viorel Mocanu, a transmis in martie 2019 observatii suplimentare la CEDO in cazul Dragnea. El practic lupta pentru Dragnea, cu argumentele avocatului sau irlandez si rastoarna tot ce construise Catrimel Brumar in apararea Romaniei.

„Desi problemele ridicate de petent (Dragnea – n.r.) – privind incalcarea dreptului la un proces corect ca rezultat al judecarii de catre completuri ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie neconstitutional si ilegal formate – sunt reale, Guvernul va examina doar comentariile care privesc prezumtivele incalcari din partea autoritatilor nationale ale obligatiilor lor impuse de art 6 al 1 al Conventiei, avand in vedere absenta din motivarea deciziei definitive in procesul penal privindu-l pe aplicant a semnaturii a doi dintre cei cinci judecatori (…) „, scrie Mocanu.

In plus, Mocanu aduce in discutie chestiunea completurilor de 5 judecatori declarate ca fiind formate nelegal de CCR mult dupa ce Dragnea s-a plans la CEDO.

Observații Mocanu martie 2019:

Viorel Mocanu este un avocat in varsta de 35 de ani, care a reprezentat, printre altii, inculpati celebri, ca Sorin Oprescu, Rovana Plumb, Oana Zavoranu si Florin Salam.

Cel mai potrivit aliat apropiat şi partener strategic al României ar trebui să fie:

View Results

Loading ... Loading ...

[insta-gallery id=”1″]

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Diaconu anunță ce pensie va avea ca fost europarlamentar. Din salarii a acumulat un milion de euro

Ponta: Rovana trăiește în țara lui Dragnea. Dacă îi spune că o pune într-o funcție, își lasă mustață imediat

Fost deputat PDSR și o avocată judecată pentru corupție, propuși de CSM pentru a fi numiți judecători

Motivare devastatoare a ICCJ în cazul Kovesi: Acuzații neprobate, neclare și măsuri nelegale

[sg_popup id=6254]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here