Guvernul vrea să garanteze credite acordate tinerelor familii pentru a face nuntă, botez, pentru a-şi cumpăra o maşină sau pentru a plăti creşa sau grădiniţa copilului, printr-un program intitulat „Family Start”, relatează Hotnews.ro.

Respectivul program urmează să fie adoptat „în scurt timp” de către executiv, a anunţat premierul Ciucă.

Într-un mesaj transmis duminică, de „Ziua Internaţională a Familiei” şi a „Zilei Familiei Române”, Ciucă a ţinut să transmită că, pentru „prima dată în istoria României”, Guvernul are un minister dedicat familiei, care „să găsească soluţiile cele mai bune pentru copii, tineri şi familii la un loc”.

Ciucă a amintit şi despre programul „Sprijin pentru România”, care prevede, printre altele, decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii.

Câţi bani ar putea lua românii prin credite garantate de stat pentru nuntă, botez sau pentru creşa copilului

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a declarat, la Antena 3, că studenţii vor putea lua credite în cuantum de 10.000 de euro, iar tinerele familii şi tinerii în general vor putea lua credite de 15.000 de euro.

Aceste credite vor putea fi acordate tinerilor pentru plata chiriei, pentru plata creşei, grădiniţei, şi afterschool-ului la care merg copiii, dar şi pentru evenimente personale – nuntă sau botez.

  • „Diferenţa dintre aceste credite şi un credit obişnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată este în primul rând garanţia statului.
  • Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate, deci sunt favorabile tinerilor şi sunt asemenea celor pe care noi le cunoaştem, dar din păcate, doar din literatura de specialitate sau din filme”, a precizat Gabriela Firea.

Programul „Family Start” se va adresa tinerilor cu vârsta între 18 şi 45 de ani, până acum nefiind anunţate şi condiţiile în care vor putea fi accesate aceste credite.

Sursa foto: Epoch Times România

1 COMENTARIU

  1. Care bancă dă credit fără gaj? Plătesc cei care muncesc cinstit, prin impoziteke progresive luate de Ciolacu și PSD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.