În orice ţară din lumea civilizată, când un sistem dă un rateu grav, soldat cu victime, şeful acelui sistem îşi asumă răspunderea şi pleacă din funcţie. Se numeşte demisie de onoare şi are o raţiune simplă: dacă subalternii tăi au greşit, îţi asumi răspunderea şi renunţi la scaun, pentru ca un nou şef să se asigure că nu se va mai repeta, scrie Ziaristii.com.

Rămânerea cuiva în funcţie pe veci înseamnă blazare, atingerea limitei de competenţă, incapacitatea de a îmbunătăţi sistemul.

Nu este şi cazul lui Raed Arafat, care are pe conştiinţă nu doar o victimă, deja nenumărate. Cel mai grav caz este „Colectiv”, unde Arafat a rămas în funcţie deşi un întreg Guvern a picat, în ciuda faptului că el şi sistemul său de urgenţă erau primii responsabili, nu prim-ministrul sau alţi miniştri.

Dar pentru că opinia publică românească e influenţată mult de imagine şi prea puţin dispusă să taie în carne vie, Arafat a rămas veşnic pe post, deşi a contabilizat la morţi din cauza rateurilor sistemului de urgenţă pentru care nu şi-a asumat niciodată vina. Tot timpul, vina e a altora, nu a lui.

Ultima victimă a sistemului de urgenţă

Este şi cazul tinerei de 25 de ani, care a suferit arsuri grave pe 50% din suprafața corpului și pe căile respiratorii în noaptea de duminică spre luni, în urma unui accident, nu poate fi tratată în niciun spital din România.

Mădălina Neculai va fi transferată în Belgia, după ce a fost plimbată degeaba cu elicopterul între spitale. Sistemul de urgenţă a dat din nou un mare rateu, ca şi la Colectiv, Siutghiol, Apuseni şi în alte cazuri în care nu există răspunderea mai-marilor sistemului în frunte cu Raed Arafat, doar victime sigure.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat pentru HotNews.ro că ”se caută soluții pentru ca tânăra să fie transferată în Belgia”, iar tratamentul să fie suportat de Casa de Asigurări, însă nu au putut preciza când se va face transferul. Familia tinerei a demarat o campanie de strângere de donații și intenționa, inițial, să o transfere în Olanda. Mădălina Neculai este internată, în acest moment, la Spitalul Județean din Constanța, care nu are condiții de siguranță pentru a îngriji pacienți mari arși.

Tânăra a suferit arsuri grave în noaptea de duminică spre luni, în timp ce se afla pe pontonul din comuna tulceană Sfântu Gheorghe, care a luat foc. Imediat după accident, ea a fost transportată cu barca la Murighiol, iar apoi, la Spitalul Județean din Tulcea.

În cursul zilei de luni s-a încercat transferul ei la un spital din țară unde să aibă condiții cât mai bune pentru a fi tratată. Luni după-amiază, ea a fost urcată într-un elicopter pentru a fi transportată la Timișoara, însă elicopterul a fost, în cele din urmă, întors din drum. Mădălina a fost internată luni la Spitalul Județean din Constanța, care nu are condiții de siguranță pentru a trata pacienți mari arși.

Care credeți că este cea mai potrivită întrebare pentru referendumul de pe 26 mai?

View Results

Loading ... Loading ...

[insta-gallery id=”1″]

Urmărește-ne și pe TWITTER!