Fostul sef al Directiei de Informatii Externe din perioada comunista Ion Mihai Pacepa, care a cerut azil politic in Statele Unite in 1978, a decedat in dimineata zilei de 14 februarie, din cauza COVID-19, informatia fiind facuta publica intr-un editorial publicat in Epoch Times de catre Ronald J. Rychlak, alaturi de care Pacepa a scris lucrarea ”Dezinformarea”.

”In primele ore ale diminetii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce o recompensa de 2 milioane USD si doua echipe separate de asasini sponsorizati de Romania n-au putut. Ion Mihai Pacepa, ‘Mike’ pentru cei care l-au cunoscut, a fost chemat la cele vesnice”, scrie Ronald J. Rychlak.

Pacepa s-a nascut la Bucuresti in 1928. A studiat chimia industriala la Universitatea Politehnica din Bucuresti, dar, inainte de absolvire, a fost recrutat in agentia de politie secreta a Republicii Socialiste Romania, Securitatea. A fost initial repartizat in departamentul de contrasabotaj al Securitatii. In 1955, a fost transferat la Serviciul de Informatii Externe.

Incepand din 1972, a fost si sef adjunct al Serviciilor de Informatii Externe romanesti, consilier pentru dezvoltare industriala si tehnologica, precum si mana dreapta a lui Nicolae Ceausescu.

In 1978, a lasat in urma pozitia din varful piramidei sociale comuniste si a fugit in Statele Unite.

In 1987 a publicat Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief, prima carte occidentala care a dezvaluit natura criminala a Partidului Comunist si a Securitatii, aducand prejudicii de imagine regimului de la Bucuresti. Orizonturi Rosii a fost republicata in 27 de tari.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here