Jurnalista Emilia Şercan a reacţionat miercuri, după ce în spaţiul public a apărut vestea că Florin Roman şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru al Cercetării şi Digitalizării, scrie Epochtimes-romania.com.

Cunoscută pentru dezvăluirile făcute de-a lungul timpului privind cazurile de plagiat din lumea politică, jurnalista de investigaţie subliniază că “pentru a arăta că sunt nişte impostori [politicienii care au plagiat – n.r.] e nevoie doar ca un ziarist să meargă la bibliotecă şi să le ia cărţile la citit”.

“Când şi-au umflat CV-urile cu nenumărate facultăţi, masterate sau doctorate, nu şi-au imaginat nicio secundă că pretinsele studii, pretinsele competenţe vor fi o vulnerabilitate mai mare decât averile dosite prin bănci elveţiene, firme offshore sau paradisuri fiscale. Când au încercat să pară şcoliţi, inteligenţi şi capabili, umplându-şi CV-urile cu diplome şi titluri, nu s-au gândit că ele vor reprezenta ‘călcâiul lui Ahile’ mai mult decât casele, maşinile, terenurile, coteţele şi celelalte acareturi ascunse pe numele nenumăratelor lor mătuşi ‘Tamara’.

Pentru a le descoperi averile ascunse şi pentru a le arăta afacerile şi furăciunile e nevoie de procurori şi judecători corecţi, care să nu fie constrânşi tot de ei, prin instrumentele lor politice. Pentru a arăta că sunt nişte impostori e nevoie doar ca un ziarist să meargă la bibliotecă şi să le ia cărţile la citit. O veste proastă pentru politicieni: dacă averile vă sunt puse la adăpost, lucrările voastre ‘academice’ sunt la raft, la bibliotecă.

PS. Mă bucur pentru reuşita colegilor de la Libertatea de parcă ar fi a mea. Aţi făcut o treabă minunată. Bravo, Răzvan!”, a scris Şercan, miercuri, pe pagina de Facebook.