Acuzaţii extrem de grave sunt îndreptate împotriva unui preot în vârstă de 63 de ani din comună Huruieşti, judeţul Bacău. Acesta este cercetat că ar fi agresat sexual cinci fete, scrie stirileprotv.ro.

Poliţia a deschis un dosar de cercetare penală, iar magistraţii au hotărât să îl plaseze pe preot sub control judiciar. Bărbatul neagă toate acuzaţiile.

Scandalul s-a pornit după ce, la joacă, o fată le-a spus prietenilor că nu mai vrea să meargă la biserică, pe motiv ca preotul ar fi pipăit-o în momentul în care ea ajuta la curăţenie în lăcaşul de cult.

Dorin Cojocaru, localnic: – Copiii au spus că i-a dezbrăcat, dar de mai multe ori, nu o dată.

Reporter: – S-a întâmplat de mai multe ori?

Dorin Cojocaru, localnic: – Da. Sunt copii care nu se mai duc la biserică din cauza asta.

La poliţie s-au înregistrat deja cinci sesizări de la părinţii unor feţe, care susţin fapte similare.

Un bărbat de 63 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. În cauză Parchetul de pe lângă Judecătoria Podu Turcului a dispus luarea măsurii controlului judiciar”, a transmis Cătălina Crețu, IPJ Bacău.

Cei de la Protecţia Copilului au fost şi ei anunţaţi şi oferă sprijin copilelor care au avut de suferit.

Instituţia noastră oferă sprijin familiilor respective, părinţilor şi copiilor. Vor fi sprijiniţi prin consiliere psihologică şi sprijin de specialitate pentru a depăşi mai uşor situaţiile prin care au trecut”, a transmis Marian Vătămănescu, DJASPC Bacău.

Între timp, superiorii preotului acuzat au trimis un alt prelat să slujească la biserica din sat.

S-a instituit măsura de control judiciar pentru 60 de zile. Cu aceeaşi dată s-a dispus oprirea de la lucrările cele sfinte şi este suspendat. Nu mai are dreptul să slujească până se va pronunţa instanţă civilă. E regretabil şi sper ca acuzaţiile să nu fie adevărate”, a transmis Alexandru Zanfir, Arhiepiscopia Romanului şi a Bacăului.

Unii localnicii s-au împărţit în două tabere.

Este cu dreptate să plece, să ne părăsească de aici din sat. Să se ducă unde vrea din cauză că nu a gândit. A dat dovadă de om neserios. Să plece de aici”, spune un localnic.

S-a comportat bine cu toată lumea şi cu copiii. Îi ducea la mănăstire. Eu cred că e o prostie şi cred că vrea bani de la el”, spune, pe de altă parte, o locanică.

Preotul acuzat susţine că este nevinovat şi aşteaptă finalul procesului.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.