Liviu Popescu, unul dintre avocaţii lui Liviu Dragnea, a declarat joi în faţa judecătorilor că, potrivit spuselor clientului său, acesta ar fi fost ameninţat cu violul în penitenciarul în care îşi ispăşeşte pedeapsa de 3 ani şi jumătate, scrie Epochtimes-romania.com.

„Nu mai invită pe nimeni la baie Liviu, în puşcărie nu e ca la Parlament. Ameninţarea cu violul e pe faţă. În acest sistem, parchetul vrea să-l mai reţină ca să-l reeduce”, a declarat avocatul lui Dragnea.

Potrivit sursei citate, fostul lider PSD s-a adresat judecătorilor susţinând că, „din punct de vedere obiectiv”, el putea fi eliberat încă din luna februarie.

„Domnule preşedinte, am constatat din motivarea instanţei de fond şi din ce a spus DNA că nu am îndeplinit criteriile legale. Din punct de vedere obiectiv eu pot fi eliberat. Eu în februarie aveam posibilitatea să fiu eliberat. Câtă pedeapsă suplimentară să primesc pentru nişte convorbiri cu altă persoană. Am executat pedeapsa cu decenţă. Nu am lipsit nicio zi de la muncă, nici o oră. Domnule Preşedinte, nu vreau să vă mai ţin, vă rog să judecaţi conform legii, conform obiectivităţii şi să admiteţi cererea”, a declarat Liviu Dragnea.

Flavia Teodosiu, cel de-al doilea apărător al acestuia, nu a dorit să dea detalii foarte multe privind aşa-zisa ameninţare cu violul ce i-ar fi fost adresată clientului său, argumentând că s-a depus o plângere penală în acest sens, astfel că e vorba despre un „aspect nepublic”.

„Având în vedere că este vorba despre o plângere penală, este un aspect nepublic. Nu am ce să vă spun în plus. […] Ce a subliniat domnul Liviu Popescu este faptul că la data la care dânsul a fost încarcerat, respectiv domnul Dragnea, a existat o poziţie absolut inadmisibilă a preşedintelui Sindicatului din Penitenciar, prin care practic şi indirect, dar în realitate în mod direct, îl ameninţa pe domnul Dragnea că dacă ajunge în penitenciar urmează să fie verificat, mă rog, nu mă pot exprima, la modul la care domnul a înţeles să scrie, mi s-a părut şi mie, şi la data respectivă, mi se pare şi acum, abominabilă o asemenea modalitate de exprimare a unui om”, a declarat Teodosiu.

Reamintim că Tribunalul Giurgiu a dezbătut joi cererea de eliberare condiţionată a fostului lider al PSD Liviu Dragnea. Acesta execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Instanţa a rămas în pronunţare.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here