Cu toate că Tribunalul Giurgiu a admis, joi, cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiţionată, fostului lider PSD îi sunt impuse o serie de restricţii pe care va trebui să le respecte în următorii trei ani, anunta Epochtimes-romania.com.

Concret, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit că, până la data de 15 iulie 2024, Liviu Dragnea este privat de următoarele drepturi:

– nu poate fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice;

– nu poate ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat;

– nu poate ocupa o funcţie sau exercita o profesie sau o activitate de natura aceleia de care s-a folosit când a comis infracţiunea de care a fost acuzat în dosarul angajărilor fictive. Mai precis, Dragnea nu poate deţine în următorii trei ani funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi nici pe cea de preşedinte PSD Teleorman.

De precizat că fostul lider PSD mai este vizat de anchetă în două dosare. Unul din mai 2021, în care DNA îl acuză de trafic de influenţă şi folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, respectiv dosarul „Vizita la Trump”, şi cel de-al doilea, „Tel Drum”, în care este inculpat pentru constituire de grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here