După exact un an fără o zi de la excluderea sa scandaloasă din magistratură, judecătorul Cristi Danileț a obținut, în sfârșit, o decizie definitivă din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ): abuzul grosolan al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost anulat, iar excluderea a fost înlocuită cu un banal avertisment, scrie Ziaristii.com.

Decada a doua a lunii decembrie e plină de turbulențe în viața judecătorului Cristi Danileț.

Pe 13 decembrie 2021, în ajunul zilei sale de naștere, Danileț primea cel mai abject cadou din partea Mafiei CSM: era exclus din magistratură dintr-un motiv redicol – două banale filmulețe domestice postate pe TikTok. Într-unul tundea gardul viu de la locuința sa, într-altul făcea câteva mișcări de arte marțiale într-o piscină.

Pe 12 decembrie 2022, Danileț primește vestea cea mare: după nesfârșite trageri de timp, mai ales din partea CSM, dar și a instanțelor de judecată, magistratul reformist câștigă procesul contra Mafiei CSM, iar excluderea din magistratură e înlocuită cu un avertsiment.

Pe 14 decembrie 2022, Cristi Danileț va împlini 47. E vârsta la care mulți colegi de-ai lui sunt deja pensionari speciali. Danileț vrea doar să-și reia activitatea de judecător. Dar încă n-o poate face, pentru că Mafia CSM l-a mai exclus, preventiv, de două ori.

Și în cazul acestor două noi excluderi, au fost luni de așteptare a motivărilor CSM (întârziate cu rea-credință, pentru a nu putea fi atacate rapid). Urmeză alte luni de plimbat cele două dosare între instanțe. Danileț trebuie să aștepte, scos abuziv din nobila-i meserie și lăsat fără salariu.

Luni, Cristi Dănileţ a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a câştigat definitiv procesul în care contesta excluderea din magistratură pentru filmuleţe postate pe TikTok.

Pe 16 decembrie 2022 intră în vigoare o nouă lege, care prevede că „fapte” de acest gen nu vor mai fi sancţionate deloc, nici măcar cu avertisment. Concluzia amară a lui Danileț: „Așadar, am fost suspendat degeaba. Și totuși, nu pot să mă întorc la locul de muncă”.

„Rețeaua Dragnea” din CSM: Netejoru – Savonea

Cristi Danileț a fost – și încă mai este – victima celor doi piloni ai Mafiei CSM: Inspecția Judiciară (condusă până la 30 iunie 2022 de Lucian Netejoru) și „gruparea Lia Savonea” din cadrul Secției de judecători (în care s-au „remarcat” Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Nicoleta Țînț etc.).

Netejoru și Savonea au fost plasați în funcții-cheie din Consiliul Superior al Magistraturii prin influența și jocurile toxice făcute, la vremea respectivă, de atot-puternic lider-mafiot al PSD, Liviu Dragnea.

De la 1 iulie 2022, Netejoru e pensionar, cu o pensie specială de 6.500 de euro. În timp ce el își încasează lunar cei peste 32.000 de lei pe lună, judecătorul Cristi Danileț nu are niciun venit, fiind nevoit să trăiască din cheta făcută de colegii săi.