Judecătorul Cristi Danileţ este suspendat din funcţie până când se judecă la Înalta Curte contestaţiile sale faţă de decizia CSM de excludere din magistratură şi faţă de suspendarea automată din funcţie, a declarat purtătoarea de cuvânt a CSM, judecătoarea Iulia Craiu, pentru G4Media.ro.

Conform articolului 62 alineatul 1 litera e din Legea 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, magistraţii sunt suspendaţi automat din funcţie în momentul în care sunt excluşi din magistratură de CSM.

„Judecătorul sau procurorul este suspendat din funcţie în următoarele cazuri: […]

e) în perioada cuprinsă între data pronunţării hotărârii secţiei corespunzătoare de aplicare a sancţiunii disciplinare prevăzute la art. 100 lit. e) [excluderea din magistratură – n.r.] şi data eliberării din funcţie [dacă magistratul pierde la Înalta Curte şi decretul de eliberare din funcţie este semnat de preşedinte – n.r.]”.

Cu alte cuvinte, până la data unui verdict din partea Completului de 5 judecători de la Înalta Curte, judecătorul Danileţ rămâne fără job: nu merge la serviciu şi nu primeşte salariu.

Potrivit sursei citate, pe lângă contestaţia la decizia de excludere din magistratură, demers ce presupune un proces de durată, Danileţ poate ataca la Instanţa supremă şi decizia de suspendare automată din funcţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.