Scriitorul Mircea Cărtărescu a reacționat după după ce secția de judecători a CSM, condusă de Bogdan Mateescu, a decis luni să îl excludă din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț, la propunerea Inspecției Judiciare conduse de Lucian Netejoru, scrie G4Media.ro.

”Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani. Pentru foarte mulți dintre noi, justiția cinstită, inteligentă, nesubordonată politic era simbolizată de neobositul judecător, foarte implicat în explicarea publică a mecanismelor juridice. Sunt cu totul alături de el și sper ca tocmai justiția, care l-a lovit acum pe nedrept, să-l și reabiliteze”, a scris Cărtărescu pe Facebook.

Danileț a fost exclus din magistratură pentru mai multe clipuri video pe rețele sociale în care apărea în ipostaze private – făcând mișcări de karate sau în timp ce tundea gardul viu. El poate ataca decizia CSM la Curtea Supremă.

Mircea Cărtărescu a fost unul dintre intelectualii care au participat în 2017 la mitingurile pro-justiție după ce guvernul Grindeanu a adoptat celebra OUG 13.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.