Premierul Florin Cîțu a ales să deschidă anul școlar 2021-2022, luni dimineața, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, alături de Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 condamnat în primă instanță pentru incendiul de la Colectiv. Primarul Piedone l-a secondat pe primul-ministru, în timp ce acesta ținea discursul inaugural. Imaginile au fost postate chiar pe contul de YouTube al Guvernului, scrie Ziaristii.com.

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii în Guvernul Orban, a sesizat anomalia și a scris pe Facebook: „Am vrut să spun ceva despre deschiderea anului școlar, fiindu-mi drag să o însoțesc pe fetița mea în prima zi de școală (clasa a V-a) dar m-am blocat când mi-am văzut colegii din Guvernul liberal, Florin Cîțu și Sorin Cîmpeanu, cu pieptul înainte alături de Băluță/PSD și de Piedone/tot pe acolo. Dar Ciprian Ciucu ce avea? Asta e. Succes, dragi copii! Mulțumim profesorilor pentru grijă. În această perioadă este și despre grijă, nu numai despre învățare“.

Piedone – care este omul oligarhului Dan Voiculescu – pare apropiat de premierul Cîțu, pe care l-a lăudat, pe pagina sa de Facebook, pentru că „ne ajută să facem imposibilul posibil“. El i s-a adresat premierului cu „Florin“: „Și… dacă finalul poveștii noastre de astăzi este cu primul-ministru al României în peisaj… este TOCMAI pentru că ne ajută să facem imposibilul… posibil! În administrația locală nu este loc de politică, dragii mei! Aici… este despre oameni! Și despre investiții! Iar Florin a făcut destulă școală, cât să știe exact ce înseamnă ȘCOALA ANULUI 2021!“.

Condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare în dosarul incendiului de la Colectiv, unde au pierit 64 de oameni în 2015, Piedone este sigur că va scăpa la apel. Un fost consilier a dezvăluit că primarul se laudă deja: „Am puterea, am Sistemul, am Securitatea, am SRI-ul, sunt Primar, am bani mulți și sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură. Pe mine nu mă închide nimeni!“.

Astă-vară, când DNA l-a inculpat pe baronul sindical Ion Rădoi, a ieșit la iveală o discuție între acesta și primarul Piedone, în care cel din urmă cerea să primească și el niște chioșcuri la stația de metrou Izvor, ca să nu pună în aplicare decizia de demolare a acestora. Piedone și Negoiță au fost cei doi primari din București care au întârziat luni în șir dezmembrarea gheretelor amplasate ilegal de sindicaliștii de la Metrorex în stațiile de metrou.

Piedone a trecut la treabă imediat după ce au ieșit la iveală stenogramele DNA. El a explicat că, până atunci, timp de 4 luni, nu fuseseră disponibili muncitorii, dar totul s-a rezolvat peste noapte, odată ce a fost făcut public dialogul dintre Piedone și Rădoi.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.