Parchetul General a confirmat, marți, că a preluat de la Parchetul Militar dosarul privind abuzurile săvârșite de Jandarmerie în Piața Victoriei, scrie aktual24.ro.

”Preluarea dosarului are ca temei cercetarea unitară a evenimentelor, avându-se în vedere și formularea unor plângeri împotriva ministrului afacerilor interne, prefectului municipiului București, conducerii Jandarmeriei Române și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, constituindu-se dosar penal la nivelul Secției Parchetelor Militare – PICCJ, dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale în rem pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și purtare abuziva”, este motivația preluării dosarului.

Iată comunicatul integral al Parchetului:

„In cursul zilei de astăzi, 14 august 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție a dispus prin ordonanță preluarea de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a dosarului privind incidentele violente produse cu ocazia mitingului organizat în zona Piața Victoriei, din municipiul București, în ziua de 10 august 2018, incidente care au avut ca rezultat rănirea mai multor persoane.

În acest dosar, s-a dispus la data de 11 august 2018 începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu și neglijență în serviciu.

Preluarea dosarului are ca temei cercetarea unitară a evenimentelor, avându-se în vedere și formularea unor plângeri împotrivă ministrului afacerilor interne, prefectului municipiului București, conducerii Jandarmeriei Române și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, constituindu-se dosar penal la nivelul Secției Parchetelor Militare – PICCJ, dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale în rem pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și purtare abuzivă.

Precizăm că dosarul preluat de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, care a constatat din imaginile prezentate în spațiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare.

În acest dosar au fost înregistrate până în prezent un număr de 126 de plângeri penale și au fost audiate 74 de persoane.

Menționam că în perioada 15 – 17 august 2018, în dosarul penal constituit la nivelul Secției Parchetelor Militare – PICCJ, se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunțuri. Activitatea se va desfășura la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, strada George Georgescu nr. 3 , sector 4, Bucuresti”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.