Jurnalistul Rareș Bogdan scrie pe pagina sa de Facebook că Jandarmeria a atacat vineri seară manifestanții din Piața Victoriei cu gaze lacrimogene clasificate internațional ca ARME Chimice. Gazele lacrimogene CS sau DM sunt considerate la nivelul ONU ca arme chimice. Clorobenziliden malononitril numit și gaz CS, este gazul folosit de către Jandarmeria Romană în seara zilei de 10 august 2018 în București.

DLH = Immediately dangerous to life or health = pericol imediat pentru viață și sănătate este o valoare exprimată în miligrame per metru cub, iar expunerea prelungită la această cantitate sau expunerea pe o perioadă mai scurtă dar la un dozaj mai mare cauzează moartea. Cantitătile pentru AEGL 3-(Acute Exposure Guideline Levels) sunt 1.5mg/m3 la 4 ore,11mg/m3 la o oră, 29mg/m3 la 30 minute, 140mg/m3 la 10 minute.

Problemă e alta, mai scrie Rareș Bogdan. Dacă în apa cu care au fost stropiți în prealabil cetățenii se află cloramină, sau o diluție de clor, acesta reactionează ulterior cu gazul CS, formând HCl(acid clorhidric) care provoacă arsuri și amplifică efectele gazului CS.

Autoritățile nu au dat până acum nicio explicație oficială cu privire la tipul de gaz folosit împotriva demonstranților din Piață Victoriei, în după-amiază și seara zilei de 10 august.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.