Procurorul general Augustin Lazăr a avertizat, vineri, asupra pericolului pe care îl generează atacurile sistematice ale unor persoane publice împotriva Ministerului Public, atacuri pe care le consideră a fi de natură să afecteze principiul separației puterilor în stat, scrie aktual24.ro.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, avertizează asupra pericolului pe care îl generează atacurile sistematice ale unor persoane publice împotrivă Ministerului Public, atacuri de natură a afecta principiul separației puterilor în stat, a cărui respectare este esențială într-o societate democratica”, informează un comunicat al Parchetului General.

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat joi pe Lazăr de „aroganta” și „sfidare” pentru ca i-a oferit lui Kovesi o funcție în Ministerul Public.

Citește și ”Tăriceanu, semne de RETARD: DNA a făcut ca România să pară cea mai coruptă țară din Europa

„Mie mi se pare că, în legătură cu Augustin Lazăr, decizia pe care a luat-o de a o numi pe Kovesi într-o funcție la Parchetul General este un gest de aroganța, de sfidare. Adică ea e revocată pentru niște motive foarte serioase, printre care decizii CCR, plus alte motive prezentate în cererea de revocare a ministrului Tudorel Toader și tu o numești în altă funcție.

Procurorul Lazăr de multă vreme are apetență pentru politică. Are discursuri politice, ne atrage atenția ce trebuie să facem. Asta ca să vedem că nu-și cunoaște bine statutul și atribuțiile pe care le are. Gesturile acestea mi se păr anormale și nu am văzut în alte țări astfel de gesturi prin care să interfereze în latura politică. Nu înțelege ce înseamnă statul de drept într-o țară democratică, probabil că îl vede ca în comunism”, a declarat, joi, Tăriceanu la Antena 3.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. Apreciere,sustinere si admiratie pt d-l Procuror Augustin Lazar si exat reversul pt acest retardat de Tariceanu !Acesta din urma nu merita nici ceamai mica compasiune ! Ar trebui ca cineva care are „Vocea” mai „puternica” sa ceara OFICIAL un control riguros psihiatric al acestui individ care a facut o obsesie in a denigra tot ce are legatura cu justitia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.