Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a anunțat joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, că va sesiză Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Inspecția Judiciară, în urma afirmațiilor apărute în spațiul public cu privire la vizitele pe care le-ar fi făcut la vile aparținând Serviciului Român de Informații. informează aktual24.ro.

Cristina Tarcea va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Consiliul Superior al Magistraturii după ce a fost acuzată de o asociație că este o apropiată a serviciilor secrete și o obișnuită a caselor conspirative. Acuzațiile au fost lansate la Antena 3 de președintele Coaliției românilor de pretutindeni, Cristian Terhes

Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție acuză presiuni în contextul în care la cea mai înaltă instanță din România urmează soluții în dosare grele. Afirmațiile au fost făcute în ședința de joi a Consiliului Superior al Magistraturii.

Citește și ”Iohannis: În România există un singur stat și pe acela îl reprezint eu

„Am intrat și eu în posesia unei sesizări prin care dumneavoastră sunteți invitați să mă întrebați dacă am încălcat sau nu dispozițiile articolului 5 și articolului 7 din Legea 303/2004 și sunteți sesizați de faptul că este de notorietate în lumea magistraților că sunt o frecventă vizitatoare a caselor de protocol. Nu știu ce veți face, dacă o veți pune pe ordinea de zi, nu știu dacă veți da curs acestei cereri, care în condiții normale ar trebui ignorată (…). Dar tocmai pentru că nu trăim într-o societate normală, tocmai pentru că asistăm la o manipulare îngrozitoare, generală, care nu are drept scop decât periclitarea, în cele din urmă, a actului de justiție, vreau să vă informez cu privire la faptul că voi sesiza personal, în cursul zilei de astăzi, Consiliul Superior de Apărare a Țării (…) și, de asemenea, voi sesiza Inspecția Judiciară. Cred că este momentul să terminăm cu aceste afirmații defăimătoare, lipsite de orice suport legal, iar cei care le fac să suporte consecintele”, a spus Cristina Tarcea.

În opinia sa, astfel de atacuri lipsite de fundament real ar putea avea rolul de a afecta imaginea judecătorilor care urmează să pronunțe soluții în dosare importante.

Citește și ”Pesedeilor, cineva a vrut să vadă cât de PROȘTI sunteți și a reușit

„Eu am subliniat faptul că, într-o societate normală (…), cine face o afirmație trebuie să o demonstreze. Dar noi nu suntem într-o societate normală, suntem într-o societate caracterizată printr-o paranoia generală, suntem într-o societate în care orice slăbiciune, reală sau nereală, se speculează pentru a se aduce umbre asupra actului de justiție. (…) Puțin îmi pasă de imaginea mea, dar îmi pasă de imaginea mea atunci când această imagine se răsfrânge asupra imaginii Înaltei Curți și asupra imaginii judecătorilor care trebuie să pronunțe în această perioadă niște soluții și grele”, a precizat Cristina Tarcea.

Ea a subliniat, totodată, că nu a avut niciun fel de întâlniri în afara cadrului instituțional.

„Va spun că nu am fost în casele de protocol și că toate relațiile Înaltei Curți cu orice fel de instituții au fost pur interinstituționale și pur în limita dispozițiilor legale”, a mai spus președintele ÎCCJ.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.