Cel puțin 43 palestinieni au fost uciși și aproape 2.239 au fost răniți, luni, de către forțele armate israeliene, de-a lungul graniței dintre Israel și Fâșia Gaza, relatează publicația israeliană Haaretz.

Potrivit unor surse din cadrul armatei israeliene, citate de Haaretz, violențele au loc în 12 puncte aflate de-a lungul graniței dintre Fâșia Gaza și Israel și vin în contextul în care astăzi are loc inaugurarea ambasadei americane din Ierusalim.

Protestul, la care iau parte în jur de 40.000 de persoane, face parte din Marele Marș al Reîntoarcerii, manifestație mai amplă care a început pe 30 martie, odată cu Ziua Pământului Palestinian, o comemorare anuală a uciderii a șase arabi israelieni în 1976.

De pe 30 martie până acum, au avut loc mai multe ciocniri între o parte a protestatarilor și armata israeliană, rezultate cu cel puțin 99 de decese și alte câteva mii de persoane rănite – între 7.739 și 10.139, în funcție de sursa estimărilor, în ciuda apelurilor repetate ale ONU și UE de ponderare a conflictului.

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres face apel la prudență, în timp ce Zeid Ra’ad al-Hussein, Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului a acuzat Israelul de utilizarea de forță excesiva și cere tragerea la răspundere a forțelor de securitate israeliene. Și Uniunea Europeană s-a arătat alarmată de utilizarea de muniție de război împotrivă protestatorilor, solicitând Israelului să demareze cercetări pentru a-i condamna pe cei responsabili de acest lucru.

Israelul, în schimb, a afirmat că protestele ar fi folosite de gruparea paramilitară palestiniană islamistă Hamas, cu sediul în Fâșia Gaza, ca acoperire pentru a lansa atacuri împotrivă Israelului.

DAC News a realizat un TOP 50 de minciuni ale coaliției de guvernare PSD-ALDE, unde Liviu Dragnea conduce detașat. Mai multe detalii AICI.

Pactul SECRET Dragnea-Netanyahu – Israelul, gata să suporte financiar impactul ieșirii României din UE și să garanteze parteneriatul strategic cu SUA. Află mai multe AICI!

Ești pregătit ca România să părăsească Uniunea Europeana? PARTICIPĂ LA SONDAJ!

 

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.