Emilia Şercan, jurnalistă de investigaţie cunoscută pentru dezvăluirile făcute de-a lungul timpului privind cazurile de plagiat din lumea politică, este de părere că premierul Nicolae Ciucă nu-l va demite pe Florin Roman din funcţia de ministru al Digitalizării pentru acuzaţiile de plagiat ce îl vizează pe acesta din urmă, scrie Epochtimes-romania.com.

Într-o postare publicată luni dimineaţa, pe Facebook, Şercan susţine că demiterea lui Roman „ar crea un precedent care ar putea declanşa un nedorit principiu al dominoului”, dat fiind faptul că în Guvern ar mai exista – susţine jurnalista – alţi doi sau trei plagiatori.

“Cazul de plagiat din lucrarea de disertaţie a liberalului Florin Roman, noul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, este mult mai grav decât pare la prima vedere: îi arată lipsa crasă de competenţă. Niciodată până acum la ministerul dedicat Cercetării, când acesta a fost desprins de Educaţie, nu a fost numit un politician fără absolut nicio legătură cu cercetarea ştiinţifică. Oare şi-a pus cineva din PNL problema, când l-a numit pe Florin Roman ca ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării dacă ştie ce înseamnă câteva lucruri simple, de debutant în cercetare, cum ar fi Hirsch sau DOI?

Dincolo de evidenta incompetenţă a lui Roman, pe care acesta o consideră avantaj – daţi-mi voie să râd foarte tare – pentru că nu are afaceri ‘în domeniu’, povestea plagiatului său arată că moralitatea în funcţii publice nu mai înseamnă nimic.

Cum spuneam de vineri, premierul Nicolae Ciucă nu-l va demite pe Roman dintr-un motiv foarte simplu: demiterea acestuia ar crea un precedent care ar putea declanşa un nedorit principiu al dominoului având în vedere că vreo doi, trei plagiatori sunt acum miniştri şi blochează accesul la tezele lor de doctorat şi la operele lor ştiinţifice.

A doua zi, sâmbătă, prim-ministrul Ciucă a dat repejor pe surse că i-a cerut clarificări lui Roman şi că avem ‘instituţii abilitate’. Eu aş întreba aşa, în eter, fără să mă gândesc la vreun ‘adrisant’ anume: care instituţii abilitate? Alea care aproape niciodată nu au emis decizii când cineva ocupa o funcţie publică?”, a scris Emilia Şercan, pe platforma de socializare.

Cu doar trei zile în urmă, jurnalista afirma, la RFI, că în cazul lui Florin Roman nu ar fi vorba despre un “presupus plagiat” ci chiar de plagiat în sine. Şercan a precizat că a văzut documentele prezentate de jurnaliştii de la Libertatea, din care rezultă că „cel puţin zece pagini dintr-o lucrare de masterat” [a lui Florin Roman – n.r.] sunt plagiate.

„Eu aş zice că e plagiat şi că nu vorbim despre un presupus plagiat. Am văzut şi eu documentele prezentate de colegii de la Libertatea şi în mod categoric vorbim despre o lucrare de masterat, cel puţin de zece pagini dintr-o lucrare de masterat, care sunt plagiate. O lucrare de masterat poate să reprezinte până la urmă debutul unei cariere într-o zonă de cercetare, este pasul pe care poţi să-l faci către doctorat şi în nici un caz nu cred că putem să vorbim despre a minimaliza sau a duce în derizoriu o lucrare de tipul acesta. Până la urmă, e plagiat, din ce am constatat şi eu”, a declarat jurnalista.

Te invităm să te alături grupului nostru, România Europeană!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.