Documentul care ar putea arunca în aer decizia CCR pe protocoale așteptată de Dragnea! Documentul este semnat de Tiberiu Nițu, procurorul general desemnat de Ponta/PSD, și Gabriel Oprea, cu care Dragnea tocmai s-a întâlnit zilele trecute. De ce este important? Departamentul de Informații și Protecția Internă (DIPI) are tot statut de serviciu secret! Ce va face CCR acum, va spune că protocoalele încheiate cu serviciul secret SRI sunt nașpa și cele cu DIPI, alt serviciu secret, sunt bune pentru țară?

Protocol semnat între Parchetul General și Departamentul de Informații și Protecția Internă (DIPI) din Ministerul Afacerilor Interne, semnat în 2015 și declasificat în mai 2018:

Curtea Constituțională (CCR) a amânat joi, pentru a patra oară, pronunțarea deciziei privind protocoalele secrete încheiate în 2009 și 2016 între Parchetul general și Serviciul Român de Informații.

Citește și ”Șerban Nicole, Iordache și Nicolicea, anunță pensii speciale mai mari pentru parlamentari

Sesizarea Curții Constituționale cu privire la protocoalele dintre Parchetul general și SRI a fost făcută pe 8 octombrie de către Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea i-a delegat pentru o zi atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților special pentru acest demers la CCR.

Dezbaterea publică a avut loc în urmă cu două săptămâni, pe 28 noiembrie, cauza lui Liviu Dragnea fiind susținută chiar de către Florin Iordache în fața Curții Constituționale. El a susținut că Ministerul Public, prin protocoalele încheiate cu SRI, a readus justiţia de după 2009 la cea care se înfăptuia în perioada comunistă.

În schimb, Iuliana Nedelcu, reprezentantul Ministerului Public, a precizat în faţa judecătorilor constituţionali că activitatea Serviciului Român de Informaţii este verificată de către Parlament, iar dacă Legislativul şi-ar fi îndeplinit în mod corespunzător atribuţia constituţională, ar fi identificat din vreme situaţia sesizată la CCR privind protocoalele cu SRI. (Sursa: Comisarul.ro)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.