Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă susţine că liberalii au acţionat ilegal împărţind pe criterii politice managementul de la CNAIR şi de la alte companii de stat. USR-istul a mai atenţionat că acţiunile conducerii PNL, pe lângă faptul că încalcă legislaţia română, merg şi contra prevederilor din PNRR, România riscând astfel să piardă banii de la UE, scrie Epochtimes-romania.com.

„Au făcut ceva ilegal, dacă este adevărat ce se spune în presă. Au împărţit companii de stat pe partide politice. Se spune că compania de drumuri e a PNL-ului (CNAIR – n.red.), Metrorexul e tot al PNL-ului, nici nu ştiu cum le-au împărţit, că este netransparent. Am înţeles că Rareş Bogdan s-a şi lăudat primarilor.

(…) Este complet ilegal ca managementul unei companii de stat să fie numit pe criterii politice. Ceea ce au făcut prin această negociere de care am aflat din spaţiul public, ba chiar sunt lideri liberali, ca Rareş Bogdan, care se laudă în partid, ‘Am luat noi CNAIR-ul’, este perfect ilegal.

Cei care se ocupă cu încălcarea legii în România trebuie să facă ceva, eu sesizez politic că acest lucru merge contra legii, a OUG 109, merge împotriva normelor OECD, organizaţia la care vrem să aderăm, merge împotriva a ceea ce ne-am angajat în PNRR. Unul dintre jaloanele de acolo şi, repet, dacă nu îndeplineşti un jalon se blochează banii, este numirea de management profesionist la aceste companii, care exclude să fie pe bază de partid. De ce este nevoie de aceşti profesionişti? Tocmai ca să pui în practică un program atât de ambiţios.

PNL a venit în interimat la Ministerul Transporturilor şi a distrus partea de profesionalizare pe care o adusesem eu, se poate verifica doar punând CV-urile unul lângă altul, nu este nevoie să mă creadă nimeni pe cuvânt. Au fost aduşi secretara lui cutare, băiatului nu ştiu de la partid de la sector… Nu putem avea rezultate fără să aduci oameni buni. Prin această repolitizare distrugem încrederea profesioniştilor de a se implica în sectorul de stat, ne învârtim în acelaşi cerc. Degeaba avem bani de la PNRR pe hârtie dacă nu avem implementate proiectele în teren”, a declarat Cătălin Drulă la Digi24.

Prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a anunţat, pe 25 noiembrie, că PNL va decide cine conduce Compania de Autostrăzi (CNAIR) şi Compania Naţională de Investiţii (CNI), potrivit înţelegerilor din coaliţia cu PSD şi UDMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.