Deputatul liberal Ionel Dancă a declarat, vineri, că va pleca din PNL dacă Ludovic Orban va fi exclus din partid. În plus, Dancă a lansat un atac dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a liderilor PNL care îşi bat joc de români şi dau “guvernarea ţării pe mâna PSD”, scrie Epochtimes-romania.com.

“Pleacă Ludovic Orban din PNL, plec şi eu! Este clar: cine critică echipa distrugătoare de conducere a PNL, care a îngenuncheat partidul şi a dus România la picioarele PSD, este exclus din PNL. Nu pot accepta trădarea şi bătaia de joc a românilor de către Klaus Iohannis şi PNL care dau acum guvernarea ţării pe mâna PSD, împotriva a tot ceea am luptat şi muncit şi împotriva a tot ceea ce au crezut românii care ne-au votat”, a precizat liberalul, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dancă, excluderea lui Orban din PNL înseamnă “să scoţi spiritul liberal” dintr-un partid care a “luptat întotdeauna pentru o dezvoltare liberală şi democratică a României fără PSD”.

“Istoria Partidului Naţional Liberal din ultimii 30 de ani se identifica cu Ludovic Orban care şi-a dedicat aproape toată viaţa partidului şi a luptat cu toată energia împotriva avatarurilor comuniste din politica românească, de la FSN, FDSN, PDSR şi PD până la actualul PSD”, a adăugat deputatul.

Mai mult, Dancă acuză faptul că o “gaşcă de nevertebrate politice, de lichele şi trădători, de impostori şi bufoni, instalată totalitar la conducerea PNL de către preşedintele Klaus Iohannis”, distruge PNL-ul şi îşi bate joc de români, “predând guvernarea şi ţara la PSD”.

“Dar, mai gravă decât distrugerea celui mai frumos partid istoric din România este distrugerea speranţei într-o guvernare de dreapta care să dezvolte România, aşa cum aşteaptă românii de mulţi ani. Eu încă mai am această speranţă şi sunt hotărât să lupt în continuare pentru o nouă politică naţională liberală care să le ofere românilor din nou încrederea într-o guvernare de dreapta care să ofere şansa de dezvoltare şi de realizare în viaţă fiecărui român. Indiferent de nume şi de siglă, suntem şi rămânem liberali, pentru România până la capăt!”, a conchis liberalul.

Reamintim că Ludovic Orban s-a declarat “eliberat”, vineri, după şedinţa Biroului Executiv în care s-a decis excluderea sa din partidul în care a activat vreme de trei decenii. O decizie finală în cazul excluderii lui Orban va fi luată de Consiliul Naţional.

“Sunt onorat că sunt victima unei găşti demolatoare care a luat o decizie absurdă. În loc să plece ei de la conducerea Partidului, să se excludă pe ei pentru ceea ce au făcut, au formulat propunerea de excludere a mea din PNL. De ce spun că sunt onorat? Pentru că acest lucru demonstrează clar că eu nu am absolut niciun fel de legătură cu toate nenorocirile care au fost făcute de Klaus Iohannis şi de gaşca demolatoare după data de 1 iulie. Aici este vorba de aruncarea României în criză, lăsarea românilor fără apărare în momente de gravă criză sanitară, în momente de gravă criză economică, în momente extrem de dificile în care românii nu au avut sprijin în instituţiile statului”, a afirmat Orban.

În care dintre următorii lideri politici aveți încredere?

 • Dacian Cioloș (USR) (20%, 6.483 Votes)
 • În niciun lider politic (19%, 6.175 Votes)
 • Catălin Drulă (USR) (14%, 4.551 Votes)
 • Ilie Bolojan (PNL) (13%, 4.405 Votes)
 • George Simion (AUR) (10%, 3.376 Votes)
 • Alexandru Rafila (PSD) (5%, 1.751 Votes)
 • Ludovic Orban (PNL) (5%, 1.654 Votes)
 • Marcel Ciolacu (PSD) (3%, 1.041 Votes)
 • Cristian Diaconescu (PMP) (3%, 978 Votes)
 • Klaus Iohannis (3%, 897 Votes)
 • Alt lider politic PSD (2%, 532 Votes)
 • Alt lider politic AUR (1%, 417 Votes)
 • Alt lider politic USR (1%, 257 Votes)
 • Florin Cîțu (PNL) (1%, 184 Votes)
 • Alt lider politic PNL (0%, 143 Votes)

Total Voters: 32.844

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.