Profesorul universitar Ciprian Mihali de la Universitatea Babeş-Bolyai, fost ambasador al României, a afirmat că premierul Florin Cîţu este o “personalitate incoerentă” care dă totodată dovadă de “sărăcie de vocabular”. Fostul diplomat îl compară pe Cîţu chiar cu Viorica Dăncilă – fostul lider PSD “consacrat” deja prin gafele nenumărate făcute în discursurile sale publice pe vremea când aceasta era premier, scrie Epochtimes-romania.com.

“Am ascultat fragmente din intervenţia lui Florin Cîţu la Digi24. Atent cum sunt la limbaj şi la argumentare, pot să spun cu mâna pe inimă că de la Viorica Dăncilă încoace nu am văzut o personalitate publică mai incoerentă şi care să dea dovadă de o asemenea sărăcie de vocabular. Are dificultăţi în a articula cuvintele în propoziţii şi propoziţiile în fraze, se repetă obsesiv, se poticneşte, pronunţă greşit, stâlceşte cuvinte simple, lasă fraze neterminate, face dezacorduri sau construieşte propoziţii fără sens. Aşa cum spuneam şi despre Viorica Dăncilă, toate acestea sunt semne ale unei inteligenţe mediocre şi ale unei educaţii precare. O minte limpede şi sigură pe ea însăşi se exprimă limpede şi apăsat. O minte sărăcăcioasă şi nesigură pe ea se va exprima în cuvinte puţine şi în formulări incoerente”, a scris Mihali într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fostul diplomat adaugă că “aceste carenţe vizibile de către oricine au darul de a ne îngrijora, pentru că domnul Cîţu este chemat să decidă pentru noi toţi, în condiţiile în care discernământul lui nu pare cel mai sănătos”.

“Dacă la acest tablou adaugăm infantilismul colajului video de pe Instagram, în care premierul se compară cu un Superman, într-un montaj care încurajează practica periculoasă a tehnicii de manipulare deep fake, avem toate motivele să fim preocupaţi pentru acele dimensiuni ale vieţii noastre care depind de deciziile domnului Cîţu şi ale celor care îl promovează în mod interesat şi iresponsabil. Aşa cum arată ţara azi, soluţia e oare un simulacru de Superman prost falsificat?”, se întreabă retoric profesorul universitar.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here