Doar cei din PSD știau de existența unei lovituri de stat pe 10 august?

201
0

Șeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, a declarat, joi, după ce a fost audiat la Parchetul Militar, că el nu a avut informații despre o presupusă tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august din Piața Victoriei, scrie G4Media.ro.

“Eu sunt comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie, cred că nu vă adresaţi cui trebuie. Eu nu am avut informaţii de această natură. Rugămintea mea, fiind o acţiune penală în desfăşurare, nu pot să dau mai multe explicaţii. Sunt militar”, a declarat el, întrebat dacă avea informaţii despre o posibilă tentativă de lovitură de stat.

Afirmațiile lui Paraschiv vin după ce Jandarmeria a seziat miercuri DIICOT pentru acțiuni împotriva ordinii constituționale, acuzând o tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august. Plângerea vine după acuzații similare lansate de Dragnea și PSD, care au susținut și că protestele antiguvernamentale sunt finanțate din exterior.

Alegațiile nedovedite ale lui Liviu Dragnea au fost până acum infirmate de președintele Klaus Iohannis și de numărul doi din Ministerul de Interne, secretarul de stat Gheorghe Nucu Marin.

Întrebat de ziariști dacă are informații că manifestația a fost finanțată din străinătate și că au fost grupări paramilitare, Nucu Marin a răspuns ”Nu, nu, nu, absolut nu”. Secretarul de stat a făcut declarațiile marți, la ieșirea de la Parchetul Militar, unde a fost audiat ca martor în dosarul violențelor din 10 august.

La rândul său, Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu are date despre finanțarea din străinătate a protestelor antiguvernamentale de la București și din restul țării.

”Nu am astfel de date”, a răspus Iohannis, întrebat cu privire la acuzaţiile din partea coaliţiei de guvernare că protestul din 10 august ar fi fost finanţat extern.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.