Baronilor PSD din Tulcea se pare că nu le prea plac companiile private astfel că nu ratează niciun prilej de a ataca firmele aflate în dificultate. După ce au lichidat afacerile agricultorilor din Deltă, acum a venit rândul crescătorilor și procesatorilor de carne să fie lăsați de izbeliște, scrie camplimpede.ro.

Carniprod Tulcea, unul dintre cei mai mari procesatori de carne din țară, condus de Nicolae Ciuleac (69 de ani), a fost închisă din cauza restricțiilor impuse de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea, pe fondul depistării virusului pestei porcine africane. Practic, vorbim de prăbușirea unui imperiu în producție și zootehnie, dacă ne gândim că profitul pe anul trecut al companiei a fost de aproape 6,1 milioane lei și creanțe de aproape 7,4 milioane lei, cu o capacitate de producție de 50 de tone pe zi.

Ca un trăsnet a picat vestea din 3 iulie, când medicii veterinari au dat verdictul: virusul Pestei Porcine Africane (PPA) a infestat fermele și abatorul, după ce a fost descoperit virusul la porci domestici, într-o gospodărie a populației, din comună Frecăței, Brăila. Într-o singură zi, imperiul construit în ani de muncă s-a prăbușit: peste 45.000 de porci uciși, în ritm de 1-2.000 pe zi, lacăte pe fabrică și pe 30 de magazine, iar marfa din magazine incendiată, toți cei 500 de angajați concediați, 700 de tone de carne, aflate pe stoc, sechestrate.

Citește și ”Cristi Danileț a sesizat CSM și Inspecția Judiciară pentru declarațiile MINCINOASE ale lui Dragnea

Nu vii tu la partid, vine nenorocirea peste tine!

”S-a descoperit în Deltă virusul de porcină africană. Înainte de a afla vestea cu gripa porcină din Deltă a venit cineva de la DSV și mi-a spus să am grijă că s-a găsit așa ceva. Noi avem biosecuritate aici. S-au luat și măsuri peste cele pe care le avem de regulă. Am fost avertizați, dar cine ne-a spus ca și cum știa că o să avem! A fost o treabă ciudata… La noi porcii sunt închiși, protejați, facem biosecuritate. Numai după o săptămâna după ce am fost informat s-a identificat că avem și noi! Interesant! Nu poate să ajungă pestă porcina direct peste o săptămână la mine direct! Nu știu cine ar avea interes… Nu pot să speculez… Am zis că vreau să văd și eu niște analize, care să spună același lucru… Bineînțeles că nu mi s-a permis acest lucru. După câteva zile, am văzut și eu că se manifestă animalele cu această problemă. Dar, chiar și asa… doar comunicate, eu nu am văzut un buletin de laborator. Am văzut doar un comunicat, atâta tot. Poate o să-mi dea… (…) Livrăm foarte mult în Constanța! Problema nu e la noi în fabrică, ci este la complex, dar temeiul că se află într-o zonă cu focar, de la DSV s-a dispus să trimitem pe toată lumea acasă, să nu mai producem. S-a sechestrat toată carnea, cam 5-600 tone, care nu are pesta… Când s-a făcut abatorizarea, la un porc s-au găsit pe rinichi niște pete. Cam asta este tot. Din momentul acela stop cadru! Toți oamenii sunt acasă, nu lucrează nimeni…”, a declarat directorul general, Nicolae Ciuleac.

Firmele pierd milioane de euro, baronul de Tulcea dă ”asigurari” 

”Toate demersurile noastre sunt de a încerca să limităm pe cât se poate! Sunt afectate și o localitate din Constanța și una din Braila… Este foarte greu să ținem virusul pe loc, ținând cont de natura terenului și mă refer la Delta Dunării în mod special. Sprijinul este din partea Guvernului, a miniștrilor implicați direct în urmărirea acestui fenomen. Chiar acum am discutat cu prefectul (Lucian Furdui – n.r.) într-o întâlnire cu toate structurile locale. Sunt prezenți la Tulcea vicepreședintele ANSVSA, un secretar de stat, tot timpul au fost aici, au fost și ministrul Petre Daea și președintele ANSVSA, se fac eforturi pentru stingerea focarelor din zonă noastră. (…) Ca punct de vedere personal, din discuțiile pe care le-am purtat, deci eu nu sunt autorizat să dau cel mai bun răspuns, dar pot să spun că nu s-a discutat niciodată de închiderea definitivă Carniprod”, spune președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.