Jandarmeria București precizează că echipajul înarmat de la protestul din Piața Victoriei, care apare într-o fotografie care circulă în mediul online, face parte dintr-o structură antiteroristă a cărei prezență este obligatorie la astfel de manifestări.

”Echipajul fotografiat face parte dintr-o structură antiteroristă iar prezența acestuia este obligatorie la manifestațiile publice. Este o măsură preventivă luată în contextul evenimentelor petrecute în țări ale Uniunii Europene în care atacuri teroriste au vizat astfel de locuri aglomerate”, precizează Jandarmeria Română.

Conform sursei citate, aceste echipaje sunt folosite pentru intervenția antiteroristă la obiectivele aflate în paza Jandarmeriei, la manifestații publice (de protest, religioase, cultural artistice), la manifestații sportive și chiar în zona stațiilor de metrou.

”Asadar prezența acestor jandarmi cu o dotare specială, adaptată genului de misiune pe care îl au, este un lucru firesc în contextul de ordine și siguranță publică internațional și arată preocuparea Jandarmeriei Române pentru securitatea cetatenilor”, subliniază Jandarmeria București.

Interesant de aflat este motivul pentru care o astfel de echipă nu a fost prezentă și la celelalte proteste. De ce tocmai acum și de ce doar doi jandarmi?

Pactul SECRET Dragnea-Netanyahu – Israelul, gata să suporte financiar impactul ieșirii României din UE și să garanteze parteneriatul strategic cu SUA.

Ești pregătit ca România să părăsească Uniunea Europeana? PARTICIPĂ LA SONDAJ!

 

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.