Șeful Direcției de Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul Inspectoratului General al Poliției din România (IGPR), Liviu Vasilescu, a fost schimbat din funcție vineri și mutat la Direcția de Arme și Muniții, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, Direcția de Operațiuni Speciale era una dintre instituțiile cheie cu care lucra DNA după decizia Curții Constitutionale, prin care SRI a fost scos din achetele penale. Potrivit surselor G4Media.ro, sub conducerea lui Vasilescu, Direcția de Operațiuni Speciale a funcționat eficient, fără ca informațiile despre filajele și interceptările realizate prin acestă direcție să ajungă la politicieni. Miza schimbării conducerii DOS ar fi dorința lui Liviu Dragnea de a avea control asupra acestei structuri esențiale din Poliția Română în relația cu DNA. Nu e clar până la această oră cine îl va înlocui pe Vasilescu.

Potrivit surselor G4Media.ro, schimbarea lui Vasilescu s-ar fi făcut la presiunile lui Adrian Mlădinoiu, fostul șofer al lui Liviu Drangnea, în prezent șef la SGG și a subsecretarului de stat din MAI, Valeriu Mihai. Potrivit paginii de internet, Direcţia Operaţiuni Speciale este o unitate de suport informativ, tactic-operational şi tehnico-operativ specializat ce deserveşte structurile din componenţa Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a Ministerului Public care solicită sprijinul de specialitate în instrumentarea unor cauze complexe în situaţii operative care necesită o acţiune urgentă sau prezintă grad ridicat de risc. La nivel teritorial, direcţia are în componenţă 14 servicii regionale, repartizate după principiul Curţilor de Apel şi 26 de compartimente teritoriale în restul judeţelor ţării.

Aceasta este doar o primă mutare dintr-un lung șir care vizează preluarea controlului politic asupra unor instituții cheie din stat. Pe lângă schimbarea șefului DOS, planurile lui Liviu Dragnea includ trecerea STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale) în subordinea Ministerului Comunicațiilor, restructurarea SPP (schimbarea generalului Luciann Pahonțu) și trecerea serviciilor secrete (SRI, SIE) de la președintie la Parlament. Tot în subordinea Parlamentului ar urma să fie plasata viitoarea Autoritate de Interceptări, proiect susținut de ALDE.

 

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.