Gina Haspel, propusă de președintele SUA, Donald Trump, pentru funcția de director general al Agenției Centrale de Informații (CIA), a fost implicată în cazurile actelor de tortură comise în centrele speciale pentru deținerea suspecților de terorism.

Gina Haspel, în prezent director-adjunct al CIA, a condus scurt timp, în 2002, un centru special al CIA din Thailanda, unde ar fi fost supuși unor tehnici dure de interogare asimilate torturii teroriștii Abu Zubayadah și Abd al Rahim al-Nashiri, au declarat foști și actuali oficiali americani citați de Associated Press, CBS News și New York Times.

De asemenea, Gina Haspel a fost suspectată că a ordonat distrugerea înregistrărilor video ale audierilor în care era folosită tehnica simulării înecului, situație care a blocat ancheta Departamentului american al Justiției.

Donald Trump s-a pronunțat în mai multe rânduri în favoarea utilizării tehnicilor dure de interogare a suspecților de terorism.

Mike Pompeo, actualul șef al CIA, îi va lua locul lui Rex Tillerson la Departamentul de Stat.

Acesta din urmă a fost demis de președintele american Donald Trump după ce a acuzat Rusia în cazul spionului ucis săptămâna trecută la Londra, informează ziare.com.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158 

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.