Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a făcut marți seară declarații, după audierea maraton de la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI. ”Am reușit să atingem toate subiectele de pe agendă, majoritatea au fost deja vehiculate în spațiul public”, a precizat el.

Coldea a adăugat că a vorbit despre „o serie de chestiuni din spațiul public ale unor foști beneficiari, jurnaliști, o parte ne cultivau cu insistență, foști colaboratori din instituție: ”am explicat în detaliu care sunt procedurile și modul de relaționare cu toți aceștia cu care instituția a relaționat în limitele legii”.

Florian Coldea a anunțat că, deși audierea de azi a durat aproximativ opt ore, el va urma să mai fie audiat în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

Am reușit să atingem toate subiectele de pe agendă, majoritatea au fost deja vehiculate în spațiul public”, a precizat el.

Coldea a adăugat că a vorbit despre ”o serie de chestiuni din spațiul public ale unor foști beneficiari, jurnaliști, o parte ne cultivau cu insistență, foști colaboratori din instituție: am explicat în detaliu care sunt procedurile și modul de relaționare cu toți aceștia cu care instituția a relaționat în limitele legii”.

Separat de combaterea corupției ne-am realizat misiunile serviciului, reușind să trecem neafectați de un fenomen terorist, să facem față probelor de contraspionaj din est în condițiile în care vedem că multe țări au fost serios afectate. Am contribuit semnificativ ca România să fie țară sigură și furnizor de securitate”, a mai spus el, precizând că ”siguranța României nu e un dat”.

Coldea a mai spus că în mandatul său a făcut din SRI ”o instutuție modernă”, la „standarde euroatlantice” și care „avea peste 50% încredere în populație”.

S-a vorbit și de sintagmele cu care azi e redefinit statul, de unele voci. Am precizat că eu nu înțeleg sintagma. Mă pot referi doar la statul vertical, în care s-au făcut eforturi pentru consolidarea legii. Nu doar instituția noastră ci și altele, unele din ele din varii motive îl redefinesc azi”, a adăugat Florian Coldea.

Deși înțeleg atracția pentru mister, povești cu spioni și conspirații și frustrarea unora, aceste demersuri care merg dincolo de politică risca să se transforme în vânătoare de vrajitoare, care afecteaza instituțiile fundamentale ale statului român, normele euroatlantice pe care unii pretind că le apără”, a subliniat el.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158 

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.