Un tribunal din Peru a stabilit, într-o rezoluţie având la bază teorii ale conspiraţiei, că boala Covid-19 este „o invenţie a elitelor criminale de la nivel mondial”, din care fac parte multimilionari precum finanţistul George Soros, familia Rockefeller şi omul de afaceri Bill Gates, a transmis agenția EFE, citată de Agerpres.

Pentru a justifica amânarea emiterii unei sentinţe într-o speţă, Curtea Penală de Apel pentru provinciile Chincha şi Pisco a subliniat că pandemia a avut un caracter imprevizibil, însă nu şi pentru „cei care au creat-o”. Aceștia „o manipulează şi continuă să conducă în cel mai mare secret în propriul mediu şi în interiorul corporaţiilor mondiale”.

Așa a încercat tribunalul să se scuze pentru lentoarea cu care a judecat recursul unui inculpat care cerea să i se anuleze o pedeapsă cu închisoarea, dar a cărui solicitare nu a fost soluţionată din cauza restricţiilor epidemiologice.

„Niciun guvern mondial, persoane fizice şi juridice, nici apărarea inculpatului nu pot susţine că această pandemie are calitatea de a fi «previzibilă», cu excepţia creatorilor noii ordini mondiale precum Bill Gates, Soros, Rockefeller etc.”, se menţionează în rezoluţia tribunalului, difuzată de portalul LP Derecho.

Prin insistența cu care spune că pandemia de coronavirus a fost „creată de elitele criminale care domină lume”, Tribunalul Superior Penal de Apel din Chincha şi Pisco s-a făcut ecoul uneia dintre numeroasele teorii ale conspiraţiei care au apărut anul trecut, pe fundalul crizei coronavirusului.

În România, principala voce care susține asemenea teorii este jurnalistul Radu Moraru, proprietarul postului Nașul TV.

După ce rezoluţia tribunalui peruan a apărut în presă, Biroul de Control al Magistraturii din Ica (ODECMA), provincie situată la circa 400 kilometri sud-est de capitala Lima, a deschis o anchetă preliminară asupra magistraţilor care au emis această rezoluţie, pentru a identifica eventuale iregularităţi comise de Tribunalul Superior de Apel din Chincha şi Pisco.

Provincia Ica, în care funcționează tribunalul caraghios de care râde toată planeta, are o suprafață de 7.894 km² și o populație 282.400 de locuitori.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here