Tribunalul Bucureşti a anulat diploma de doctor al Academiei Naţionale de Informaţii a SRI a fostului ministru PNL de Interne Radu Stroe, relatează G4Media.ro, citând o decizie a acestei instanţe din 6 decembrie 2021. Totuşi, decizia nu este definitivă.

Admite acţiunea. Anulează Diploma de Doctor seria … Nr. …, eliberată de Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” cu nr… din 19.08.2013”, se arată în textul deciziei instanţei.

Potrivit sursei citate, decizia Tribunalului Bucureşti se înscrie într-o serie mai largă de doctorate anulate după ce chiar ANI a SRI a formulat solicitări de retragere a titlurilor de doctor, din pricina plagiatelor, în cazul mai multor persoane:

– în luna septembrie, instanţa a anulat pentru plagiat diploma de doctor a generalului SRI (r), Dumitru Dumbravă, fost şef al direcţiei juridice a SRI pe vremea generalului Florian Coldea, fostul şef militar al SRI. După trecerea în rezervă a lui Coldea în 2017, Dumbravă a fost secretar general al SRI, până la trecerea lui în rezervă, în 2018. Dumbravă a devenit celebru în urma unui interviu acordat în 2015 publicaţiei online juridice.ro în care a vorbit deschis despre ”câmpul tactic al serviciilor” din Justiţie.

– în luna februarie acest an, instanţa a anulat diploma de doctor a generalului Gabriel Naghi, fost şef al SPP pe vremea preşedintelui Ion Iliescu şi fost consilier general PSD în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. În iulie, Curtea de Apel Bucureşti a anulat şi diploma de doctor a lui Romeo Raicu, fost parlamentar PDL şi preşedinte al Comisiei parlamentare de control a SIE.

Reamintim că, potrivit site-ului citat, în 2020, Academia Naţională de Informaţii (ANI) “Mihail Viteazul” a SRI a cerut în instanţă anularea diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă, printre care şi Sorin Gabriel Cozma, fost şef al Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.