Lazăr insistă ca procesul în care solicită suspendarea procedurii de revocare să se judece la Alba Iulia.

Avocatul procurorului general Augustin Lazar a cerut, miercuri, ca procesul in care magistratul cere suspendarea procedurii de revocare sa fie judecat la Curtea de Apel Alba Iulia. El a aratat ca instanta din Alba Iulia nu trebuia sa decline competenta la Bucuresti, relatează

Avocatul a aratat ca nu Curtea de Apel Bucuresti este competenta sa judece in acest caz.

„Curtea de Apel Alba trebuia sa judece acest dosar. Discutia este pe calitatea clientului meu. Augustin Lazar a facut plangerea ca persoana fizica (care are domiciliul in Alba Iulia -n.red.) . Eu cu el am incheiat contract. Eu nu reprezint aici autoritatea Procurorului General (care are sediul in Bucuresti – n.red.) „, a explicat avocatul.

El a aratat ca cererea de chemare in judecata nu are stampila procurorului general, ci este facuta in calitate de persoana fizica: „Scrie pe ea, subsemnatul Augustin Lazar”.

Citește și ”Domnule Tăriceanu, de ce nu răspundeți la această întrebare? Aveți ceva de ascuns?

Avocatul a explicat ca a pregatit o exceptie de neconstitutionalitate care vizeaza aceste aspecte. Judecatorul Amer Jabre a suspendat pentru jumatate de ora sedinta de judecata pentru ca avocatul Ministerului Justitiei sa se pregateasca pentru a pune concluzii pe exceptia de neconstitutionalitate.

Dosarul in care procurorul general Augustin Lazar solicita suspendarea procedurii de revocare din functie a fost trimis la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia, unde fusese inaintata actiunea, a admis o exceptie de necompetenta teritoriala. Aceasta exceptie de necompetenta a fost invocata de Ministerul Justitiei.

Demersul lui Lazar din instanta a fost criticat de Tudorel Toader intr-una din sedintele CSM.

„Eu, personal, mi-am exprimat rezerve, le voi exprima si aici. Judecatorul va decide. Competenta, cum de s-a dus la Alba Iulia, ca procurorul general nu a sesizat pe persoana fizica, o fi avand domiciliul acolo sau nu a sesizat ca procuror. Raportul eu nu l-am facut impotriva procurorului general, ca altfel nu eram interesat. Impotriva procurorului general competenta e de ordine publica. Vom vedea daca instanta isi mentine sau nu aceasta competenta de jurisdictie in contencios administrativ”, a afirmat Tudorel Toader. (Sursa: Comisarul.ro)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.