Fostul international Gheorghe Popescu va pastra functia de consilier onorific al premierului Ludovic Orban pe probleme legate de organizarea unor meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020 la Bucuresti, scrie Aktual24.ro.

Cu cine intenționați să votați în turul al doilea al alegerilor prezindețiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Premierul Ludovic Orban a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa prilejuita de instalarea in functie a ministrului Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, ca a luat aceasta decizie dupa ce a discutat cu Popescu.

„M-am intalnit ieri cu Gica Popescu, pe care l-am gasit consilier onorific al prim-ministrului si care mi-a explicat cu ce se ocupa, ca este un fel de CEO pe implementarea proiectului necesar pentru Campionatul European de fotbal si am luat decizia sa continui colaborarea cu Gica Popescu. El nu are culoare politica, s-a implicat in proiectul asta pentru ca trebuia cineva care venea din exteriorul administratiei sa impinga un pic lucrurile inainte si dintr-o perspectiva am ramas foarte placut surprins, a inceput sa cunoasca foarte multe detalii tehnice, chestiuni de contractare, de stadiu de lucrari, si vom continua colaborarea. Sigur, presedintele comitetului interministerial este ministrul Tineretului si Sportului”, a declarat Orban, citat de Agerpres.

Seful Guvernului a precizat ca stadioanele Giulesti, Ghencea si Arcul de Triumf, aflate in proces de reconstructie, sunt „realizabile” pana la startul EURO 2020: „Este posibil, cu trei stadioane, pentru ca stadionul Dinamo nu este reglementat juridic. Sunt stadioanele Rapid, Ghencea si Arcul de Triumf, care sunt realizabile. Din discutiile pe care le-am avut, este posibil ca la momentul derularii Campionatului European cel putin doua sa fie in stare de functiune, sigur nu realizate integral, dar cu tot ceea ce tine, terenul de joc, vestiarele. Cu calea ferata este un mic blocaj, pe care sunt convins insa ca il putem depasi. Din perspectiva noastra, noi vom asigura tot ce are nevoie constructorul ca sa duca lucrarile la termen. De asemenea mai exista proiectul cu 400 de sali sportive, un proiect care se va derula si care este finantat. Am vazut ca mai exista discutii ca galeria rapidistilor e suparata ca sunt 4.000 de locuri in minus. Asa a gandit proiectantul, acum nu pot sa ma apuc sa schimb proiectul la mijlocul drumului ca sa mai pun 4.000 de locuri. Oricum, daca ajung in Liga I si vor juca in cupele europene, pentru ca numai atunci o fost numar maxim de suporteri, vor folosi stadionul national”.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here