Conform Digi 24, un telespectator a trimis mai multe fotografii în care Sebastian Ghiță s-ar afla pe o plajă de lux din Muntenegru, în apropiere de Insula Sfântul Ștefan.

Sebastian Ghiță a plecat din țara în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 și a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Ghiță avea permis de conducere și buletin de Slovenia și era împreună cu fratele său în momentul capturării. Nici până la ora actuală, ministrul de Interne, Carmen Dan, nu a adus clarificări cu privire la modul în care polițiștii au reușit să-l scape pe Ghiță și dacă a fost cineva sancționat.

Fostul deputat PSD a fost arestat de autoritățile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate și a fost eliberat pe cauțiune.

În 7 iunie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, declară că statul român se află în procedura de extrădare în cazurile Sebastian Ghiță și Elena Udrea, în cazul lui Ghiță fiind făcută cererea de extrădare și transmise completările solicitate de Serbia.

În 27 iulie, presă sârbă relata că Curtea Supremă a Serbiei a respins solicitarea Ministerului român al Justiției privind extrădarea lui Sebastian Ghiță, precizând că în acest caz decizia finală revine Curții de Apel. Curtea a anunțat într-o declarație că Ministerul de Interne sârb i-a acordat lui Ghiță azil, considerând că acesta este persecutat din rațiuni politice. Din aceste considerente, instanța nu a putut decât să respingă cererea de extrădare.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.